DAM

Förlust med mersmak
2019-01-19 21:46

Serieledande Skoghall fick kämpa för tre poäng

Vi visste förutsättningarna, idag blir vi straffade vid misstag, det krävs en nästintill hundraprocentig insats för att matcha Skoghall. Om de fick slita, ja, vi står upp fantastiskt bra. Motståndet var något helt annat än det vi vant oss vid, starkare spelare, mer individuellt skickliga och ett betydligt högre tempo.

Period 1
Matchen börjar med tre bra byten från vår sida, alla tre kedjor gick in och tog för sig direkt. Skoghall tog sedan över taktpinnen och det ganska rejält, de hotade från fickorna på båda våra kanter, vilket vi visste på förhand att de skulle göra. När vi väl fick låna bollen var vi lite för ängsliga och vågade inte riktigt spela ut. Mycket av deras avslut fastnade dock i vårt täck och det som gick igenom plockade den debuterande 02:an Ida i målet hand om. Tillslut orkar vi inte riktigt hålla tät, utan 0-1 kommer från intramp ur fickan och skott i bortre. 0-2 kommer också innan perioden tar slut, Matilda Jansson trampar från sin kant, hamnar tillslut på mittpunkten och skickar iväg sitt patenterade dragskott, bollen går in vid ena stolpen bakom en skymd Ida i målet.

Vi snackar ihop oss i pausen och ändrar om några detaljer, detaljer som lyckas resten av matchen, då vi får stopp på Skoghalls anfallsspel.

Period 2
Andra perioden visar vi direkt att vi snäppat upp, vi skapar lägen men sätter inte dit chanserna. Vi klarar av ett PP på ett berömvärt sätt och håller Skoghall på rätt sida om oss hela tiden. 1-2 kommer äntligen tillslut, Klara börjar med att skjuta av en motståndarklubba med eftersvingen för att sedan snappa upp bollen igen och skicka in bollen i mål.
Några minuter senare utökar Skoghall ledningen igen, ett tveksamt mål, enligt mig, Ida räddar både en och två gånger men tillslut petar en Skoghallforward in bollen under Ida. I mitt tycke står dock spelaren med ena foten i målgården, det tycker dock inte Domaren, surt för oss.

1-3 inför sista perioden och vi visar tydligt att vi matchar de bästa lagen. Vi gör en riktigt bra period och borde kanske gjort något mer mål.

Period 3
Vi lovade varandra att gå för det ordentligt i sista. Tyvärr så får Skoghall 1-4 målet lite för tidigt och det är enda gången i matchen som vi blir ordentligt upprullade i egen zon. Matilda Jansson hamnar mitt i slottet, får bollen på bladet och trycker iväg direktskottet, smack upp i Idas vänstra kryss. Ett klass mål av en klasspelare, inget att säga om, utan bara hylla motståndarna när de gjort något bra. Vi tappar några minuter bollen när vi ska spela oss ur en kantsituation och vips, 1-5. Vi viker dock inte ner oss utan fortsätter, 2-5 gör Julia A när hon sprintar ifrån och placerar säkert in bollen bredvid målis i Skoghall. Bytet efter och vi har beordrat rakare spel, Johanna skjuter in bollen mot mål, Klara svingar på volley, snyggt 3-5 och vi är med igen. Time out av Skoghall och dom är skärrade. Här har vi rejält momentum i matchen. Bytet efter slarvar vi lite grann, tappar bollen och blir straffade direkt, Matilda Jansson gör sitt tredje mål för dagen, 3-6. Vi går för det hela vägen och lyckas också forcera in en reducering till 4-6.

Matchen slutar med förlust 4-6, en förlust med mersmak. Vi gör en riktigt bra prestation mot ett lag som kommer att kvala till SSL i slutet av säsongen, allt annat vore konstigt. Skoghall var bra, i mitt tycke bästa laget vi mött hittills. Dock så håller vi uppe spelet såpass bra att vi med lite bättre skärpa i avsluten hade kunnat knipa poäng.

Nu laddar vi om för derby mot Lockerud, ännu ett lag som ska upp i seriesystemet, det har snackats om SSL i Mariestad under två säsonger nu, det återstår att se hur vi klarar av den uppgiften imorgon. Lockerud visade förra helgen vilket grymt bra innebandylag de är när de vann komfortabelt över Västra Mälardalen, Lockerud var riktigt bra i den matchen.
Det återstår också att se vilket lag de ställer på banan, litar man på befintlig trupp som jobbar tillsammans under veckorna eller lånar man in Pixbospelarna Klara Loneberg & Emma Stenberg för att krydda laget extra.

Hoppas vi ses i hallen under morgondagen, jag kan nog lova er en riktig batalj där inget av lagen tänker vika ner sig…