Vinst mot Lindås
2019-01-16 22:31

En dyrbar seger i omstarten!

Bussresa till Göteborg kändes som en perfekt start på vårsäsongens första match, Lindås stod för motståndet. I det sedvanliga quizet visade det sig att Bella & Julia Moschos fullständigt tokdominerade ut övriga resenärer, 6 poäng var in på kontot för deras räkning. Dom hade tydligen stenkoll på övriga lagmedlemmars historia och kunde utan problem para ihop rätt händelse med rätt namn, grattis och välförtjänta poäng.

Väl framme i Salming Arena märktes det att matchnerverna kopplades på, med tanke på nästkommande fyra matcher var seger i denna match viktig för oss, så fokuset och viljan att vinna var det inget fel på.

Period 1:
Mardrömsstart på matchen, vi väljer att kliva fram i första och markera för Lindås att det kommer bli jobbigt idag. Det straffade de oss för direkt redan efter 36 sekunder, räknefel av oss, omställning och 1-0, usch ingen smakstart direkt.
Vi hängde dock inte med huvudena utan första femman kunde revanschera sig redan i nästa byte, Hanna störtade in framför Lindås mål, Mikaela uppfattar det och skickar dit bollen, Hanna visar styrka genom att vara först på bollen och stötta upp bollen i nättaket, 1-1.
Vi tar tag i matchen från start och äger bollen mest hela tiden, vi gör också 1-2 genom Alicia som drar målvakten och lirkar upp bollen i nätet. Lindås kommer egentligen inte till någonting, de gånger de hamnar i vår zon har vi bra koll på dem. Därför kändes deras 2-2 mål surt att släppa in, ett skott från halva plan som letar sig igenom och ramlar in bakom Ellen.

Oavgjort efter första perioden, vi är det klart mest spelförande laget och manar i paus på att bara fortsätta våga spela ut.

Period 2:
Vi startar klart bäst även i denna period, vår andra formation får ordentligt tryck varenda byte egentligen men lyckas inte riktigt i de avgörande lägena. I ett av få något längre anfall tar plötsligt Lindås ledningen med 3-2, ett mål som skapar lite irritation. Målet går till på exakt det sättet som Lindås gjort merparten av sina mål under säsongen, en slumpboll in i ”Goalzone”, med hårt jobb och härlig vilja trycker de till slut bollen i nät. Detta visste vi om på förhand och var förberedda på, ändå får de göra ett sådant mål, därav irritationen.
I resten av perioden blir det sedan spel mot ett mål, dock utan de där riktigt farliga lägena, det saknades lite kvalitet för att komma dit.

Att ligga under efter två perioder var vi inte alls nöjda med, speciellt med tanke på matchbilden. Vi var dock förberedda på att det kunde bli så här, lite typiskt Lindås på något vis. Uppmaningen i paus var enkel, stressa inte, fortsätt men med lite bättre skärpa i avgörandet.

Period 3:
Det fortsätter som andra perioden slutade, vi trycker ner Lindås ordentligt i sin egen zon. Det märktes att vi kom till lite bättre lägen nu i tredje än i andra. Utdelningen kommer också tillslut, Clara Swahn får ett pass mitt i banan och nyper till direkt, 3-3 och en liten lättnad.
Känslan är att det kommer mera, och det gör det. Det räckte med lite bättre kvalitet i passningarna så kom också målen. Jennifer kliver fram och gör både 3-4 & 3-5 på ganska identiskt vis, pass-direktskott, två bra innebandymål. Lindås är aldrig riktigt nära att få till någon forcering.

Om det var anledning till frustrationen som en Lindåsspelare visade upp med 2 sekunder kvar att spela, det vet jag inte. Vi får hur som helst ett rejält bakslag trots en säkrad seger.
På en lös boll som Ellen dyker ner på och suger tag i med handen kommer en Lindåsspelare sent på, hon har bestämt sig för att slå mot bollen och det rejält. Trots att hon är väldigt sen in i situationen så fullföljer hon sitt ”Yxhugg”. Ellen vrider sig i smärtor och vi kan snabbt konstatera att minst ett finger är av eller rejält ut led. En tvåminutersutvisning blir straffet för denna grova, onödiga, vårdslösa och avsiktliga handling, bedrövligt enligt mig.

Ellen blir nu borta i 4-6 veckor till att börja med, ett hårt slag för oss såklart. Att det dessutom går att komma undan med det med endast en två minuters utvisning är inte okej. Ska det vara så, kommer vi snart inte ha många målvakter kvar inom svensk innebandy, inte med hela händer iaf.

Summasummarum är 3 poäng in på kontot och förutsättningar för en rolig vårsäsong finns klart och tydligt. Nu närmast väntar hemmatcher mot två lag som båda säger att de ska spela i SSL nästa säsong, Skoghall och Lockerud, snacka om utmaning. Båda lagen går in i matcherna som stora favoriter men vi kan lova att vi ska ge dem båda rejäla fighter, där vi vägrar att vika ner oss, hoppas vi ses i helgen.