Prestationen var betydligt bättre än resultatet
2018-11-29 16:15
Bild från VB

Kalmarsund var lite starkare än oss!

Det blev precis som vi förutspådde, bortamatchen mot Kalmarsund slutade med förlust. Prestationen var det dock inget fel på, jag tycker att vi kan åka därifrån med huvudena högt.

Period 1
Vi börjar matchen klart bäst och gör 1-0 redan i tredje minuten, Moa skjuter från mittplan, Hanna tar sig in på kasse och parkerar mitt i ansiktet på målvakten när bollen kommer, ett perfekt och skönt innebandymål. Efter målet fortsätter vi att äga en del boll, vi spelar med ett bra tålamod, vilket vi även pratade om innan att göra. Tyvärr kommer 1-1 målet rätt tidigt i perioden så matchen blir rätt så tillknäppt i första akten.

Vi gör en jättebra första period, två felbeslut på hela perioden av tjejerna gör att Kalmarsund får två bra målchanser, varpå den ena utnyttjas. Inte mycket att förändra inför andra, fortsätta med tålamod både med och utan boll var direktiven i paus.

Period 2
Andra perioden börjar som första slutade, båda lagen känner på varandra dock med den skillnaden att Kalmarsund har lite mer boll nu. Vi har lite för bråttom att vilja skapa något vilket gör att vi tappar lite av det tålamodet vi hade i första perioden. Känslan är att Kalmarsund tar över mer och mer, vi får inte riktigt till det utan hamnar ganska mycket i egen zon. Vi ger bort bollen lite för enkelt i detta läge av matchen och just vid ett sådant tillfälle där vi slarvar lite snor Sara Waktel åt sig bollen, springer sig fri och sätter iskallt dit 2-1 för hemmalaget. Kändes inte på något vis orättvist men surt att de inte själva behöver spela sig till målet. Just runt mitten av perioden har vi svårt att få till det, bara några byten efter 2-1 målet kommer även 3-1, bollen spelas in i mitten av vår zon, en hemmaspelare chansar och knackar iväg en backhand felvänd mot mål, bollen letar sig in förbi en skymd Ellen i kassen, surt.
Resten av perioden spelas i princip bara av.

En period där vi inte alls kommer upp i nivå, det tråkiga är dock att målen kommer lite till skänks från oss. Vilket vi får dra lärdom av och något vi har som utvecklingsområde, när vi har våra dippar i matcherna har vi helt enkelt inte råd att bjuda motståndet på något, det har inga lag i denna serie.
Läget vi försatt oss i gör att vi behöver kliva upp lite aggressivare i banan sista perioden.

Period 3
Börjar med ett PP för oss, dock utan resultat. Utdelningen kommer dock några minuter senare, Alicia bryter en passning, avancerar framåt, släpper ut bollen på Hanna åt vänster, Hanna kliver med bollen några steg och sätter bollen mot bortre krysset, snyggt och 3-2 på tavlan.
Precis vad vi behövde, nu har vi ordentligt häng var känslan. Hade vi kunnat haft underläge med endast ett mål en bra bit in i perioden hade det kunna blivit jobbigt i Kalmarlägret. Så blev det dock inte, bara några minuter senare gör hemmalaget 4-2, ett backskott som letar sig hela vägen in i mål. Efter att ha spelat av ett boxplay tar vi Time out med ca åtta minuter kvar, vi kliver upp tydligare och rejälare för att chansa lite mer, var budskapet.
Det blir aldrig riktigt nära, 5-2 kommer på en omställning och 6-2 i tom bur precis i slutet.

Vi gör i grunden en rätt bra match men bjuder på några detaljer som straffar oss ganska rejält.

Inget att hänga med huvudena över, vi är helt klart på rätt väg och ser väldigt mycket fram emot att fira första advent i bussen till helgen. Kliva ut på planen, täcka skott, spela ut, göra mål och stoppa ner tre poäng i fickan och sedan åka hem igen.