DAM

Förlust i hemmapremiären
2018-10-06 21:56

Vi räckte inte till i hemmapremiären!

Säsongens första hemmamatch blev en fartfylld tillställning som tyvärr slutade med förlust mot ett bra IBK Linköping. Tittar man på resultatet ska vi såklart vara besvikna, tittar vi på ett par specifika detaljer av spelet ska vi också vara besvikna. Det finns dock betydligt flera detaljer som vi ska vara stolta och nöjda över hur vi presterar.
Resultatet inte bra, prestationen helt okej, riktigt bra stundtals, en enkel men kort sammanfattning.

Period 1:
Vi börjar matchen bra och har kontroll på vad våra motståndare söker i sitt spel. Bellan lyfter in matchens första mål i hennes första byte för säsongen, härligt. Två byten senare leder plötsligt IBK med 1-2, två rätt så likadana mål. De använder sin kraft och styrka och i princip brottar in bollen i mål båda gångerna, helt regelrätt och detaljer vi behöver vässa till.
1-2 står sig perioden ut.

Periodsnacket handlar om att våga kliva dit i det fysiska spelet och att fortsätta som vi gör i spelet med boll.

Period 2:
Bättre fart direkt från start i den här perioden från båda lagen, tempot skruvas upp och matchen känns helt jämn. Vi blir rejält straffade ungefär mitt i perioden, Moa bryter sig in framför mål, blir rejält upphakad när hon ska avsluta. Avslutet blir därför därefter, alla förväntar sig en avvaktande tvåa men icke, 7-8 sekunder senare fastnar två blåa spelare lite i varandra olyckligt, det utnyttjar IBK direkt 1-3, typiskt, och lite orättvist.
Efter detta går vi ner oss lite, Linköping tillåts att i princip identiskt med deras två första mål bryta in bollen i mål. 1-5 inför sista perioden.

I pausen väljer vi att vaska om lite i laget, några avbytare får chansen att spela.

Period 3:
Perioden börjar inget vidare 1-6 kommer rätt så tidigt. Handbromsen dras ur och vi släpper lös ordentligt efter det och vips så får vi momentum rejält. Målen kommer också, med 9 minuter kvar gör vi 4-6 och vi har verkligen kontakt. Vi fortsätter att spela utan handbroms i och bjuder publiken på riktigt rolig innebandy med bra fart åt båda hållen. Både vi och Linköping har lägen att göra mål, närmast är Mikaela som sånär gör 5-6 i fjortonde minuten av perioden, men som det brukar vara i innebandy så vänder spelet och Linköping avgör matchen med sitt 4-7 mål istället. Vi trycker fast Linköping rejält efter det också men deras tighta försvar och duktiga målvakt freder sig bra. Linköping täcker förövrigt väldigt mycket skott i matchen och gör det svårt för oss. Vi kommer inte närmare….

Nu laddar vi om för ny match imorgon och hoppas att publiken får se en lika rolig typ av innebandy, vi tänker iaf bjuda upp till det.