Skönt att starta med tre poäng!
2018-10-03 21:57

Seger i Premiären!

En tripp till Lund sista söndagen i september, kan ju vara, alldeles, alldeles, alldeles underbar.

Resan ner till Lund gick fantastiskt bra, vi slog ihjäl lite tid med att koppla ihop artister med kommuner längs E4:an ner till Lund, ett hederligt music quiz helt enkelt (Med inslag av lite geografi). Quizen var första deltävlingen för dagen, Moa & Johanna utnämnde gladeligen sitt eget lag till största förhandsfavoriterna. Det visade sig dock helt fel, från ingenstans seglade Linn & Jennifer upp i ledning efter första ronden, lite oväntat men ack så välförtjänt.

Väl framme vid Lunds sporthall var det fullt fokus, premiärer och finaler, det är alltid något extra, laddningen & stämningen var perfekt.

Period 1:
Vi inleder matchen riktigt bra och får ett rejält tryck ner mot Lunds mål, flera byten på raken. Bollen spelas runt och i uppbyggnadsfasen är vi riktigt bra, dock utan de riktigt heta chanserna.
Plötsligt bryter en Lundsspelare bollen i egen ficka, omställning, det gick undan, tillslut två mot en och 0-1 i baken (typiskt innebandy). Efter målet jämnar spelet till sig lite, Lund får lite mera att säga till om. Vi åker på ett olyckligt boxplay där vi inte riktigt får till vår ”Gameplan” (Sånt som händer) och vips så står det 2-0 till hemmalaget. Inte direkt rättvist men det är sällan den här sporten är helt rättvis. Reduceringen kommer väldigt psykologiskt viktigt för oss i bytet efter deras andra mål och det är Linn som spräcker nollan i årets seriespel. Vi radar upp heta chanser efter vårt mål och spelar riktigt bra. Kvitteringen kommer med några minuter kvar av perioden, riktigt snyggt dessutom, en frislagsdelikatess.

Första perioden är riktigt bra från vår sida och vi är i mitt tycke det klart bättre laget, känslan är god i omklädningsrummet.

Period 2:
Den startar lite avvaktande från vår sida och vill kanske lite för gärna vara konstruktiva, det straffar sig också och Lund tar ledningen med 3-2. I den delen av matchen får vi inte riktigt till det, det blir lite stressigt och slarvigt. Känslan är dock att vi tillslut borde få utdelning och det får vi, tre raka mål, där motståndarna inte riktigt hänger med, vi straffar dom rejält. Ställningen är 5-3 till oss efter 13 minuter och vi har tagit över matchen helt. Lite slumpartat får Lund till en reducering i något byte senare, vi replikerar genom att göra två mål de nästkommande bytena, känslan är god, vi har äntligen fått utdelning. Tyvärr orkar vi inte hålla ihop oss perioden ut, utan Lund gör ställningen till 5-7 inför sista perren.

Vi vinner perioden med 5-3, egentligen en sämre period än den första men utdelningen i perioden är bra. Ska dock tillägga att Lunds målvakt (Bäst i hemmalaget) gör några riktiga fantomräddningar, så siffrorna hade kunnat springa iväg mer.
Vi kommer överens om några små detaljer som behövde rättas till inför tredje och knallade ut till golvet igen.

Period 3:
Tredje perioden utvecklar sig till en kamp, där det fysiska spelet blev viktigt. Båda lagen var betydligt mer noggranna i spelet med boll, vilket innebar att målchanserna blev färre.
Vi klarar av ett boxplay till (Hade även ett i andra) och direkt i anslutning till att vi blir fulltaliga får vi säsongens första PP. Tack så mycket sa Moa och trollade in 8-5 målet (Självmål enligt statistiken). Efter målet kontrollerar vi matchen riktigt bra, vi får dock en märkligt dömd straff emot oss som Linda klarar på ett mycket fint sätt. I övrigt övergår spelet mer till dueller, där den ena satsar hårdare än den andra osv. Märkligt nog inga fler utvisningar i matchen, dock rättvist eftersom båda lagen delade ut en och annan propp.
Det blir ganska händelsefattigt och resultatet står sig och matchen slutar 8-5 till oss.

Summering:
Vi gör en bra premiärmatch, blandar och ger lite men jobbar oerhört bra tillsammans. Många målskyttar och mycket målchanser gläder. Men som helhet en kollektivt riktigt bra match.
Kul att se resultat av kollektivet, det är ju liksom planen.

Hemresan går snabbt och Linn & Jennifer vill defilera hem segern i ”BortamatchQuizet”, så ca en timme innan Jönköping drar vi igång med den avslutande deltävlingen, ”Dumstrut”.
Vilket lag kan lista ut vilket lag som svarar sämst på frågorna plus att de själva ska vara så nära som möjligt det rätta svaret, så funkade det hela.
Några av lagen fick fler röster än andra, några lag var väääldigt långt ifrån i sina svar, osv.
Men tillslut efter att överdomare Philipsson klev in i handlingen visade det sig att Linn & Jennifer tappade segern precis på målsnöret till ett riktigt bra spurtande lag.
Vi säger grattis till Tova & Nico…..Och njuter av årets första trea!