Förlust & vinst redovisas
2018-03-05 15:51
Västra Mälardalen IB - Fröjereds IF (20180225)
4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Det var med stora förhoppningar om 3 poäng vi reste upp denna söndag till Köping för att möta Västra Mälardalen IB. Ett lag vi tidigare inte slått/tagit poäng av denna säsongen, vilket var en morot för oss innan matchen.

Det är en ganska tät match i 40 minuter. Där jag tycker vi gör en bra första period, en lite sämre andra period (dock bra försvarsspel) och en tredjeperiod där vi tyvärr inte riktigt får det tryck vi önskar med boll.

Förlusten innebar att vi tappade häng på tredjeplatsen, och att vi tyvärr inte fick med oss några poäng av motståndarlaget den här säsongen, vilket är tråkigt såklart. Men ändå en helt okej bortamatch.

Våra nallebjörnar;

En nallebjörn - Alicia Svensson #8
Två nallebjörnar - Izabella Löfborg #12
Tre nallebjörnar - Ellen Ahrenbeck #1

Karlstad IBF Ungdom - Fröjereds IF (20180303)
8-11 (3-3, 4-3, 1-5)

Säsongens sista bortamatch skulle spelas mot Karlstad IBF Ungdom, ett lag vi förlorade mot på hemmaplan med 7-5. Vi visste också förutsättningar innan matchen, Karlstad var tvungna att vinna för att ha chans att få spela allsvenskan nästa säsong också. Samtidigt som vi hade i åtanke förlusten i november månad i Sparbankshallen. Alltså en riktig morot för oss, att få med oss 3 poäng.

Vi spelade för första gången från start den här säsongen på alla utespelare som vi hade tillgängliga, vilket var riktigt roligt att kunna göra. Ni kan också se på resultatet att det var svängdörrar i matchen och målen föll tätt. Vi spelar en ganska fröjdig innebandy offensivt, men hade lite problem med både spelvändningar och det uppställda spelet defensivt. Dock ändå väldigt starkt utav oss att kunna vända på matchen i sista perioden mot ett lag som i princip slåss för sin existens, en sista period som när vi kliver lite högre på hemmalaget, ger utdelning. Men matchen är jämn och Karlstad är inget dåligt lag. Rönnbys seger över Hagfors på söndagen betydde då definitivt att Karlstad tyvärr kommer 8:a i årets upplaga av allsvenskan västra.

Vi lider lite med Karlstad ungdom med tanke på sättet dem vill spela på, så är det ett roligt lag att både kolla på och att möta. Hoppas de knyter nävarna och snart är tillbaka i allsvenskan.

Två nallebjörnar - Moa Schönning #19
Tre nallebjörnar - Sara Anteryd #11

Nu hoppas vi alla sluter upp till sista hemmamatchen för säsongen 2017-2018. Vi väntar med summeringen efter sista matchen är spelad. Men vi vill såklart avsluta snyggt på hemmaplan mot Hagfors, som måste vinna, för att ha chans att inte behöva kvala sig kvar i allsvenskan. Så förbered er på ett taggat bortalag. 13.00 är matchstart i Sparbankshallen. Tills dess får ni ha det så bra!