Tuff tredje period för FIF JAS
2020-10-24 17:21
Ella Boström med en rökare i krysset vid ett av FIFs frislag. (Fotot: habobild.se)
IBK Kungälv-Fröjareds IF 8-5 (1-1,2-1,5-3)

Fröjered tog fredagskväll i Göteborg och bjöd upp till dans i två perioder. FIF tar ledningen efter 9:32 där Elin Dahlström lyckas på volley sätta bollen bakom burväktaren i Kungälv.
Det blir en jämn och målfattig först period där kvitteringsmålet för hemmalaget kommer med 13:59 spelade och 1-1 är nog ett rättvist periodresultat.

Andra perioden visar sig vara jämn likt första dock med fler mål. Det är Kungälv som kan ta ledningen med 2-1 efter 8:59. FIF har på inget sätt saknat målchanser men bollen har inte riktigt velat hitta in bakom en duktig burväktare. Frislag FIF och Ella Boström kan instinktivt skjuta FIF till kvittering med 12:47 på uret. Men det är Kungälv som går in i tredje perioden med en 3-2 ledning, nu kanske inte helt rättvist.

Tredje perioden blir en lång uppförsbacke för tappert kämpande FIF. Med fjorton spelade minuter står det 7-2 på resultattavlan. Tjejerna lyckas krympa avståndet till 8-5 med 1:12 kvar att spela, men närmare än så mäktar man inte med denna fredagskväll.

Ny tag och möjligheter väntar men först efter ett behövligt höstlov.