INNEBANDY
D1

JIK sköt sig till seger
2020-10-12 07:00
Åter en fin prestation av FIF JAS, trots att man inkasserar årets första förlust. Mot ett välskjutande JIK.

Jönköping - Fröjereds IF 6-2 (1-0, 2-1, 3-1)

Åter dags att bege sig till Jönköping och denna gång match mot JIK. Ett Jönköping som satsar stort på JAS denna säsong, med nya spelare från både Fagerhult och Ukraina.

Den första perioden kan sammanfattas med ett stort antal chanser för båda lagen. Ett FIF som spelar sig till sina lägen och ett JIK som är farliga genom sina skyttar och då främst Mira Markström. Perioden slutar med underläge, då JIK förvaltar en tilldömd straff.

Andra perioden och det är ett av flera skott från en JIK klubba som lite turligt tar på en FIF spelare in i mål, 2-0. Åter ett skott från JIK-back och ledning 3-0. FIF jobbar och håller verkligen uppe spelet och kan till slut förvalta en av alla sina chanser, 3-1 genom Elin Dahlström assisterad av Tova Pettersson. Periodresultatet speglar inte matchens chanser.

Tredje perioden och FIF spelar ”liv” i matchen genom kvittering 3-2, mål Saga Lidén assisterade av en av FIFs 05:or, Smilla Löfborg. En konstig situation uppkommer när Saga Lidén är på väg till byte och krockar med en motståndare och blir utvisad? Effektivt PP av JIK och 4-2 är ett faktum. Även om FIF in i det sista sliter för att komma ikapp är det JIK som helt klart är effektivast i sina avslut och kan gå iväg till både 5-2 och 6-2 innan slutsignalen ljuder.

Samtliga ”FIF-produkter” bjuder åter upp till en fin innebandymatch där lite skärpa i avsluten kunnat ge annat slutresultat.

Tråkigt i matchen är skadan på Natalie Svensson som bryter foten och utgick i andra perioden.

Nya tag och på lördag får man chansen genom att välkomna Partille till Sparbankshallen.