Eftersom vi bara är sju lag i serien blev det lite glest med matcher under hösten.
Vi lyckades få till en träningsmatch efter våra två första seriematcher och den blev mot våra gamla bekanta Lockeruds F02or, som vi mött varje säsong sedan vi började lira, så det kändes bra att inte bryta den traditionen.

Första perioden är ganska jämn med ett mål för vardera laget.
I andra skruvar vi upp passningstempot lite och börjar föra spelet bättre.
Vi spelar oss till fina lägen och gör fyra mål i perioden.
I sista perioden blir det lite mer fysiskt spel, men vi står upp jättebra och vinner matchen med 6-2.

Helgen efter Lockerudsmatchen var det dags för seriematch igen och nu var det Tvåstads U-lag som kom på besök i Sparbankshallen.
Tvåstads A-lag ligger tvåa i div.1 och har inte så bred trupp, så samtliga spelare i denna matchen hade lirat div.1-innebandy i år. Endast tre av tretton spelare var under 20 år, så rutinen var det heller inget fel på.
Härlig utmaning att möta ett sådant lag!

Matchen drar igång och vi är med bra spelmässigt, men orkar inte riktigt stå emot i en mot en-situationer, utan vi får hjälpas åt i defensiven. Motståndarna är starka, men spelar väldigt juste och kör inte över oss fysiskt. Tvåstad tar ledningen efter en inbågning där vi inte riktigt hinner med att dubbla, men vi spelar bra innebandy och vänder till 2-1 innan paus.
Det är ställningen även efter två perioder och det skapas inte jättemånga målchanser åt något håll.
Vi har något större bollinnehav än motståndarna även i tredje perioden, men med fem min. kvar lyckas en av de duktiga Tvåstadtjejerna med ännu en fin inbågning och kvitteringen är ett faktum.
Vi skapar ett par lägen för vinstmål och med 30 sek. kvar har vi ett skott i insida ribbkryss och ner bakom målisen, men utanför mållinjen. Nära ögat, men matchen slutar 2-2 och det kändes rättvist.

Nästa match var höstderbyt mot F01/02-tjejerna och sekretariatet hade ordnat men en mysig inramning med inspring till lasershow och vardagsrumskänsla i seket.
Det var lite extra pirrigt i båda lagen, så matchen blev väl ingen spelmässig höjdare.
Lagen följdes åt i målprotokollet, men vi lyckades dra det längsta strået och vinna med 4-3.

Två veckor senare var det dags att möta Lockerud, som hade spelare iväg på alla möjliga håll, så det var många tjejer från deras JAS-lag med i denna matchen, och inte mindre än sex -01or som ska försvara Västergötlands färger i kommande DSM.
Det gick således undan i svängarna från start, men vi kommer in i tempot ganska bra och tar ledningen i mitten av första, men Lockerud kvitterar med tre min. kvar.
I andra perioden går vi först upp i en 3-2-ledning, men Lockebrudarna är väldigt bra på att utnyttja minsta misstag från vår sida och vänder till 3-4 innan paus.
Tredje perren börjar med ett riktigt drömmål från motståndarna med en lyftning till en spelare i fart och stenhårt volleyavslut upp i krysset, bara att applådera.
Matchen slutar med förlust 4-7 mot ett mycket bra lag.
Vi gör en kanonmatch och det är inte stor skillnad mellan lagen spelmässigt, men Lockerudstjejerna är grymt effektiva när chanserna dyker upp och vinner såklart rättvist, men vi kan ta med oss mycket positivt från denna match.

Höstsäsongens sista match innebar första långresan för året.
Innan denna match hade vi bara haft två bortamatcher, och de var mot Skövde och mot FIF F01/02.
Nu blev det desto längre tid i bilen, då det var Tranemo som väntade.
Tranemo spelar fin innebandy med mycket rörelse, men vi är med på noterna och spelar också bra.
Vi tar ledningen i första perioden, men båda lagen har bud på fler mål.
Vi för spelet i andra perioden och går upp i en 3-1-ledning, som utökas till 4-1 i början av tredje.
Tranemo reducerar, men när vi gör 5-2 efter halva perioden känns det bra.
Vi åker dock på en utvisning och i pp kan motståndarna reducera och nästan omgående sitter även 4-5.
Lite nervöst hinner det bli, men vi spelar stabilt bakåt och släpper inte till så många fler chanser utan sätter istället slutresultatet 4-6 med ett par minuter kvar.

Vi var lite veliga om vilken serie vi skulle lägga oss i innan årets säsong, men med facit i hand kan man väl konstatera att det har varit väldigt bra så här långt.
Tyvärr har det varit lite för få matcher, men alla matcher har varit jämna och man måste vara på tå i varje byte, när man möter så duktigt motstånd. Tjejerna har tagit det på rätt sätt och viker aldrig ner sig utan kör verkligen ända in i kaklet varje match.

Vi summerar en finfin höstsäsong och ser med tillförsikt fram mot vårsäsongen.
Träningsmatch mot Östra SK på tisdag, träning på torsdag och Sibben på fredag, lördag och söndag låter väl som en bra uppstart.