Lååång match i seriepremiären.
2017-10-29 17:35
7/10 var det äntligen dags för seriepremiär och det var Skövde IBF på bortaplan som väntade.
I år spelar vi i kombinationsserien Dam2/Junior vilket innebär att man får möta både juniorer och seniorer, så vi kan nog vänta oss många tuffa matcher, härligt.

Vi börjar matchen med bra fart och skapar några halvchanser ganska snart, men Skövdetjejerna är med på noterna och spelet är ganska jämnt. Skövde tar ledningen med både 1-0 och 2-0 i mitten av perioden då de är väldigt vassa i sina avslut. Vi skapar lika många giftiga chanser som SIBF, men deras målis står för några riktigt fina parader, speciellt minns man när vi fick till ett fint sidledspass och direktskott och hon kastar sig från ena stolpen till den andra och räddar med fingertopparna. Då tänkte man att det skulle bli knepigt att göra mål i denna serien.
Ställningen efter första är 2-0 till Skövde, men vi känner att vi är bra med i matchen.

Eftersom det är en kombinationsserie visade det sig att det var lite oklart om vi skulle köra med effektiv eller rullande speltid, men efter lite överläggningar mitt i perioden kom domarna fram till att "Vi kör effektiv tid och 10 min. paus", varpå en av våra lirare (inga namn) utbrister:"Men, om vi kör både effektiv tid och 10 min. paus blir ju matchen ännu längre". Efter att domaren pedagogiskt förklarat att man kanske behöver längre paus eftersom det är jobbigare att spela alla 20 min. effektivt lät sig alla nöja med det svaret och matchen kunde fortsätta.

I början av andra perioden åker vi på vår andra utvisning, men vi reder ut även den bra med hårt jobbande boxar och ett par minuter efter vi blivit fulltaliga lyckas vi äntligen få hål på motståndarna och reducerar till 2-1. Bara halvminuten senare är det dags för ännu ett boxplay och den här gången kan vi inte stå emot  utan Skövde utökar till 3-1.
Detta blev starten på en fin period från vår sida. På sista tio min. av andra hittar vi målet hela fyra gånger och vänder 3-1 till 3-5. Skönt att få utdelning på vårt fina spel för det krävdes verklig precision i avsluten för att bollen skulle gå in.

Tredje perioden drar igång och spelet är fortsatt jämnt. Skövdetjejerna är starka och duktiga, men vi stretar emot bra. Lagen gör var sitt mål innan Skövde ökar trycket lite grann. Vi släpper lite på vaksamheten och mot sådant duktigt motstånd straffar det sig direkt. Skövde vänder 4-6 till 8-6 på fyra min. Vi tar en timeout för att snacka ihop oss lite och redan 10 sek. efter timeouten sitter reduceringen till 8-7. Vi känner att krafterna återvänder och när motståndarna drar på sig en tvåa får vi till ett jättefint PP och sätter kvitteringen efter två direktpass och direktskott. T.o.m domaren tyckte att det var ett stiligt mål. De sista sex minuterna blir spännande med chanser åt båda håll, men nu var målkalaset slut och matchen slutar 8-8. Lagen är på väg att tacka varandra när domaren påpekar att det är sudden death i 5 min. vid oavgjort resultat, så matchen blir ännu längre, tur att innebandy är superkul!
Inget av lagen lyckas göra mål i sudden utan en poäng till vardera laget och det kändes rättvist.

Kul att spela matcher där varje moment kan vara avgörande. Om man slappnar av det allra minsta blir man straffad direkt. Bra skalle på samtliga som vanligt; dels att inte hänga läpp över att vi inte får in bollen till att börja med, och att sedan komma tillbaka när Skövde hade 8-6 var riktigt starkt.
Hoppas på många sådana matcher under året.