Om vi skulle förlorat de sista tre hade Lockerud kunnat smita förbi på upploppet.
Första chansen att definitivt ta hem serien kom förra lördagen mot Alingsås
i vår sista hemmamatch för säsongen.

Tjejerna visste vad som gällde och trampade igång från start.
5-1 efter första perioden och 8-1 efter andra, blev till hela 15-3 till slut och därmed kunde Pommackorken skjutas iväg och firandet fortsätta med segerbankett och mellomys hela kvällen.

Nu i helgen avslutades serien för vår del med två bortamatcher mot Wårgårda respektive Mullsjö.
Båda dessa lag har en stark defensiv, men vi startade väldigt bra mot Wårgårda och spelade oss fint fram till många målchanser, som resulterade i hela sex mål i den första perioden.

Vi var nog lite nöjda efter första perioden samtidigt som Wårgårdatjejerna kom ut med betydligt mer energi i andra och fick utdelning i powerplay efter fyra minuter och bara minuten senare kom 6-2.
Vi hade lite svårt att få upp farten igen samtidigt som motståndarna växte in i matchen och spelet jämnades ut. Det var chanser åt båda håll, och lagen gör ytterligare två mål var innan perioden är till ända.

I sista perioden tar vi över spelet igen, även om vi inte når upp till första periodens spel.
Vi gör två mål till och vinner med 10-4.

Avslutningsmatchen mot Mullsjö visste vi skulle bli tuff, då de inte släppt in så mycket mål under säsongen och dessutom hade fem tjejer som provat på spel i div.1 i år.
Därför var det lite olyckligt att släppa in 1-0 efter bara 10 sek.
Vi kvitterar visserligen ganska omgående, men efter fem min. tar MAIS återigen ledningen.
Efter det taggar vi igång rejält och spelar ut riktigt bra. Fantastiskt bra rörelse och platsbyten leder till att motståndarna knappt får låna bollen och vi vänder 2-1 till 2-8 innan första paussignalen ljuder.
Läget efter första är precis som i Wårgårdamatchen och vi bestämmer oss att ta lärdom av gårdagen.

Vi håller uppe spelet väldigt bra hela matchen, men Mullsjös förstafemma är giftig och då får vi även öva försvarsspel.
Vi vinner matchen med 13-5 och har därmed vunnit samtliga 20 matcher i Flickor 14år. Målskillnad 196-41.
Med 15st. 13åringar och två 12åringar! Inte illa.

Det roligaste av allt är att vi är så jämna. Alla (inklusive Emilia)har gjort mål och assist,
och kedjorna har producerat 83, 86 resp. 89p. Svårt att försvara sig mot ett sådant lag.
Försvarsmässigt har det också varit bra vilket 41 insläppta på 20 matcher skvallrar om.