Bortamatch mot Fristad, som innan gårdagen var obesegrade på hemmaplan, stod på lördagsmenyn.
Vi var framme i god tid för att hinna skaka loss benen efter en lång och slingrig nerresa, så vi var redo från första tekning.

Det var Fristadtjejerna också, så varken de eller vi fick mycket tid att behandla bollen.
Det blev istället mycket fart och kamp. Defensivt gör vi det mycket bra med hela laget och ser till att vara på rätt sida så fort vi kan.
Vi lyckas inte etablera lika mycket ordnat spel på motståndarnas planhalva som vi brukar, utan det blir en del chanspassningar som motståndarna kan bryta.
Vi skapar något fler chanser än Fristad och kan ta ledningen efter några minuter.
Med en minut kvar av första perioden drar Fristad på sig en tvåminutare för för många spelare på planen och vi får faktiskt till ett skapligt pp.

Andra perioden inleds med fortsatt numerärt överläge och vi flyttar bollen riktigt bra och gör mål på den variant vi bestämde i pausen.
Efter målet har vi en bra period och utökar ledningen till 3-0 strax efter och det känns som vi tar över matchen och hittar varandra bättre, men efter en situation där vi blir tveksamma om spelet är avblåst eller inte får en av Fristadtjejerna fritt skottfält och gör inget misstag.
I och med reduceringen taggar motståndarna upp igen och spelet jämnas ut.

Resten av matchen bjuder väl inte på något skönspel utan präglas mest av kampsituationer. Fristad går in med mycket folk framför kassen, men vi står upp jättebra och får undan returerna föredömligt. Framåt skapar vi fler chanser än Fristad med både stolp- och ribbskott, men det blir inga fler mål i matchen som slutar med FIF-seger 3-1.
Det var en riktig kämpaseger där alla tar sitt defensiva ansvar och det är en styrka att kunna vinna matcher även om inte spelet funkar till 100%.