2016-09-28 21:19
Ella styr upp madrassplaceringen exemplariskt.
På lördag är det den 1 okt och då ska innebandyn egentligen dra igång.
Vi har dock redan lirat tio matcher, dvs nästan lika många som under hela förra säsongens seriespel, så det känns som att vi börjar bli varma i kläderna redan nu.

Helgen 9-11 sept. åkte vi till Linköping för att spela Fatpipe Invitaition Cup, som vi blev inbjudna till efter våra fina cupinsatser i våras.
Motståndet i cupen var av bästa märke, då alla deltagare hade varit framgångsrika i sina distrikt förra säsongen.

Inför första matchen mot hemmalaget Linköping hade golvet i hallen rengjorts, men eftersom det var väldigt kvavt hade inte rengöringsmedlet dunstat, så uppvärmningen fick ske i slowmotion för att vi inte skulle halka.
Ledarna däremot fick en rejäl uppvärmning genom att försöka knätorka golvet med papper. Svetten sprutade dock i samma takt som golvet torkades, så det kändes som ett riktigt Sisyfosarbete.

Till slut var det i alla fall klart för premiärmatchen och trots att vi bara hade ett par träningar i benen tog vi tag i taktpinnen direkt. Vi gjorde ganska snabbt både 1 och 2-0, men sedan reducerade hemmalaget och det blev lite nervöst en stund innan vi pangade in två mål till före första pausvilan.
Matcherna i cupen spelades i 3X15 min. och vi orkade trycka på i de två sista perioderna också och sätta ytterligare fem baljor till slutresultatet Linköping- FIF 1-9.

Vi var tyvärr bara tre lag i vår grupp, så när Huddinge hade slagit Linköping var vi klara för A-slutspel redan innan mötet med HIK.
Matchen mot Huddinge spelades i Friidrottshallen som bjöd på en lite annorlunda inramning med löparbanor runt plan mm.
Huddinge startade matchen bäst med väldigt fin klubbteknik på många av spelarna.
Vi var inte riktigt med på noterna från start och de kunde gå upp till en 2-0-ledning innan vi lyckas reducera.
Andra perioden hinner knappt bli en minut gammal innan Huddinge sätter trean, men sedan får vi lite bättre koll på deras spel och kan sätta 2-3-målet innan andra perioden är slut.
Tredje perioden slutar 0-0 och vi blir alltså tvåa i gruppen och får möta Dalen från Umeå i semifinal.

Dalen vann sin grupp med bl.a. Pixbo och Täby i, så att det var ett kanonlag vi ställdes mot var det ingen som tvivlade på.
Första perioden var fantastiskt bra från båda lagen och vi lyckas ta ledningen på ett stenhårt backskott rätt upp i krysset.
Dalen kvitterar ett par minuter senare och första perren slutar 1-1.
Undertecknad stod nära sekretariatet under matchen och det hördes uttryck som "Helv.. vilket tempo!", och "Det är ju helt sjukt, vilken match" därifrån.
I första periodpausen lade de även in en kommentar på liverapporteringen: "Vilken grymt bra period från båda lagen! Riktigt duktiga tjejer.", så det var inte bara vi som gillade vad vi såg.

I andra perioden rivstartar Dalen med mål redan efter 10 sek. och sedan spelar de jättefin innebandy och går upp till 4-1 i mitten av perioden.
Vi kämpar stenhårt och får lite kontakt genom ett 2-4-mål på ett sidledspass med direktskott.
Dalen klipper dock in 5-2 med någon minut kvar av andra och när de sedan gör 6-2 precis i upptakten av tredje hoppas man att det inte ska rinna iväg, när vi gjort en så bra match hittills. Tjejernas pannben är ju av det kraftigare slaget och trots att motståndarna öser på gör vi likadant och bjuder på hårt motstånd resten av matchen. Matchen slutar 2-6 och det var såklart en rättvis seger för Umeålaget, men med undantag av första halvan av andra perioden spelar vi målmässigt jämnt med dem och vi lärde oss massor i denna match.

Andra semifinalen mellan Huddinge och Pixbo slutade 5-5 och i sudden avgjorde Pixbo, vilket innebar att vi i tredjeprismatchen fick chansen till revansch på Huddinge.

Det kändes att vi haft nytta av att spela några matcher, för nu hade vi bättre koll på Huddinges skickliga klubbhanterare och vi släppte inte till lika många lägen som i förra mötet.
Första perioden slutar mållös men i mitten av andra lyckas vi ta ledningen på ett direktskott. Huddinge får till en kvittering med ett par minuter kvar av perioden, så ställningen inför sista är 1-1.
Nu är nästa mål viktigt och vi jublar när vi trycker dit 2-1 och känner att vi har matchen. Huddinge är ju ett jättebra lag och när vi missar lite, lite i markeringen smäller det direkt. 2-2 är ett faktum och med 1.20 kvar åker vi dessutom på en (helt riktig) utvisning och känslan är att det kan bli tufft att stå emot HIKs powerplayformationer. Efter fem sekunder i boxplay skapar vi istället ett friläge men bollen smiter någon cm utanför och Huddinge kan återta initiativet. Vi reder ut resten av tiden utan några större farligheter så ställningen är 2-2 vid full tid och slantsingling väntar. Nej, just det, det var ju inte här.
Sudden death i fem minuter och sedan straffar skulle det vara.
Vi hade ju 40 sek. kvar på vår utvisning i början på förlängningen så det blev en tuff start, men vi fixade det också och när vi blev fulltaliga skapade vi ett ganska bra tryck nere vid motståndarkassen och kunde till slut mosa in 3-2 som innebar en finfin tredjeplats i Fatpipe Invitation Cup.

Bättre upptakt på säsongen är svårt att tänka sig, fyra matcher mot stenhårt motstånd och en i övrigt mycket trevlig helg med bra boende, god mat och mysiga promenader i kanonväder med pokemonjakt i centrala Linköping mm.