Då har händerna äntligen sluta darra såpass att man kan pricka tangenterna på datorn igen efter de två senaste helgernas äventyr.
Vi försöker väl att sammanfatta det i kronologisk ordning:

Fair Play Cup:

Förra helgen drog vi till Jönköping för att lira Smålands största innebandyturnering.
Vårt spelschema var inte optimalt utan vi hade första matchen i Bankeryd 22.00 på fredagskvällen. Trodde vi. Matcherna var försenade, så vi kom inte igång med matchen mot Hovmantorp förrän 22.20.

Det var lite pirrigt inför matchen i och med att vi inte hade varit igång på ett tag, men vi tog tag i spelet omgående och höll igång bollen väldigt bra. 2-0 i paus blev till hela 8-0 innan matchen var över.
Efter snabbdusch och kvällsmat i hallen var det transport till Prolympiaskolan där vi dök i säng för att få så många timmars sömn som möjligt innan väckning 07.00.

Nästa gruppspelsmatch var mot Världens största innebandyförening Täby FC och vi visste att det skulle bli en tuff uppgift även om vi hade varit utvilade. Täby börjar bäst, lite på grund av att vi får två utvisningar emot oss men vi reder ut båda tillfällena och tar över spelet ju längre perioden går. Då får vi även utdelning på ett snyggt inspel med efterföljande backhandvolley. 1-0 i paus.
I andra halvlek tar Täby över lite igen, men tack vare vårt fina försvarsspel kommer de inte till så många giftiga lägen och de gånger de kommer till avslut är Emilia rena väggen och håller nollan i denna tuffa match. FIF- Täby IC 1-0.

Bergs IK var nästa motståndare och de var väldigt aggressiva med hög press men vi höll oss kalla och kunde ta ledningen innan halvtid. Efter paus höll vi i spelet bra och kunde gå ifrån till en 5-0-seger. Bergs IK slutade fyra i vår grupp men gick hela vägen och vann B-slutspelet, så det var en tuff grupp vi hamnat i. Jätteroligt att få många tuffa matcher.

Trots tre raka segrar och målskillnaden 14-0 var vi inte klara för A-slutspel.
Om vi skulle få stryk men två måls marginal i sista matchen mot Craftstaden/ Oskarshamn hade det varit B-slutspel för vår del. Vi förde dock även denna match med ett effektivt passningsspel som ledde till vinst med 5-1.
Vi firade gruppsegern med ett restaurangbesök i lugn miljö i Bankeryd innan vi drog mot sängarna igen.

Gruppsegern innebar match på söndagen kl.10.15 vilket ledde till lite längre nattvila för tjejerna. Det var välbehövligt för att orka förhoppningsvis tre matcher även på söndagen.

Kvartsfinalen mot Östra SK från Jönköping blev en stenhård historia där vi tog ledningen i mitten av första perioden men Östra kvitterade innan paus till 1-1.
Det var en väldigt fysisk match, men vi står upp superbra och har det mesta av spelet. Vi gör två mål i andra halvlek och vinner med 3-1.

Semifinalen spelas i Arenan, en riktig "gryta" med branta läktare på båda sidor och inte mindre än tre av våra lirare ramlar in på plan när de tittar upp på läktarna och glömmer lyfta fötterna över sargen. En storstilad entré!
S/W 2010 stod för motståndet och när matchen väl drar igång är det ingen av spelarna som tittar upp på läktarna längre utan det är fullt fokus på matchen. Vi rullar bollen väldigt bra och får även in två snygga mål relativt tidigt vilket gör att vi kan spela lite lugnare.
I andra halvlek går vi först upp i en 6-0-ledning. Sedan går vi in i koma och spelar bollen väääldigt lååångsamt. Vi håller trots detta nollan, vinner semin med 6-0 och är i FINAL i Fair Play Cup.

Vimmerby IBK är våra finalmotståndare och vi hoppas kunna upprepa vårt fina spel från semifinalen. Det gör vi också, men Vimmerby backar hem och gör det väldigt tätt framför eget mål. Känslan är att vi kommer att sätta ett par bollar och vi har otaliga skott som sitter i både mask, motståndarben, stolpar och ribba. Även flera fina inspel där klubban inte riktigt är i marken. Vimmerby försöker att kontra, men vi är väldigt vakna bakåt så de skapar inga större målchanser under matchen. Tiden lider och bolluschlingen vill bara inte in. Slutsignalen går och det är dags för straffar! I finalen! I Fair Play Cup! Shit! Vad kul att få vara med om det!

Kapten Emilia får gå fram till domaren och lotta om vilket lag som ska börja. Lotten faller på oss och vi sätter två av våra fyra första straffar. Emilia är i vanlig ordning rena väggen i kassen och har tagit Vimmerbys tre första vilket innebär att de måste sätta sin fjärde för att inte förlora. Emilia täcker ut Vimmerbys straffläggare så bra att hon måste dra bollen bakåt, vilket innebär: 1. Inget mål. 2. 2-0 i straffläggningen. 3. Fröjereds IF vinner Fair Play Cup. Stort jubel, stormning av planen samt hissning av Emilia följer innan det är dags för prisutdelning.
Ett sista "sasasa" för denna helgen ekar över hallen innan tjejerna får duscha och gå och sätta sig i bilarna och förmodligen somna innan vi lämnar Jönköping.

Sju segrar (varav en på straffar) på sju matcher med målskillnaden 28-2 i en så stor cup är ju fantastiskt och man kan tycka att tjejerna skulle vilja ha lite vila innan Warbergsspelen, men hur laddar man bäst för det?
Jo, så här:
Måndag: Fotbollsträning.
Tisdag: Innebandyträning.
Onsdag: Fotbollsträning.
Torsdag: Innebandyträning.
Fredag: Nationella prov i skolan till 13.00.

Warbergsspelen:

Eftersom vi hade första matchen redan kl. 18.00 på fredagskvällen samlades vi vid Varbergs Idrottshall inför mötet med Onsala IBK.
Både spelare och ledare fick fundera på om vi fortfarande var kvar i Jönköping eller om det hade gått en vecka sedan Fair Play när vi laddade i omklädningsrummet, för veckan hade gått otroligt fort med alla aktiviteter.

Det kändes på uppvärmningen att det inte var riktigt samma tryck i ben och strupar som man är van vid och tyvärr hängde det med in på planen.
Vi sprang ungefär 90% av sträckan vi skulle springa och orkade inte ha samma rörelse som annars. Vi skapar ändå en del chanser, men måltorkan från förra veckans final sitter i och det står 0-0 i paus.
Onsala sticker upp i några kontringar och de tar ledningen i början på andra perioden.
Vi lyckas äntligen få dit en boll till kvittering, men Onsala replikerar omgående med ett 2-1-mål och det blir också slutresultatet.

Förlust i första matchen och man tänkte att det skulle bli svårt att hitta energi efter förra helgens urladdning. Att nästa match var 08.00 på lördagen mot Warberg stärkte väl inte förhoppningarna men efter väckning 6.00, frukost och en rejäl uppvärmning utanför idrottshallen kände man att vi var på gång. "Fröjered är de bästa, heja, heja, heja blåa" ljöd betydligt starkare och "huvud, axlar, knä och tå" utfördes betydligt spänstigare än på fredagen.
Vi har mycket bättre fokus även när matchen drar igång och trots att Warberg är duktiga för vi matchen på ett bra sätt och sätter två mål innan paus. I andra har vi bra koll men det blir inga fler mål och vi vinner med 2-0.

Snabbt "hem" till G:a Köpstad för en andra frukost innan det är dags för Landvetter, som vi stött på ett par gånger tidigare genom åren.
Landvetter är grymma och spelar i ett högt tempo med stenhård press så vi får inte mycket tid att behandla bollen. Som tur är behöver vi inte så mycket tid att behandla bollen utan kan emellanåt få till några snygga passningskombinationer, även om det är fart som präglar den här matchen. Vi har ledningen i halvlek med 1-0 men i andra kvitterar Landvetter på en retur och ställningen är 1-1.
Vi är ju också väldigt speediga så matchen fortsätter i ett rasande tempo och vi kan sätta 2-1 efter en kraftfull genomlöpning. Det blir också slutresultatet i denna fartfyllda tillställning. En mycket rolig match att titta på.

Lite längre vila till nästa match och de andra resultaten i vår grupp gick vår väg, så det skulle räcka att vinna sista matchen mot Åstorp/Kvidinge för att vinna gruppen. De hade inte tagit några poäng så långt och det visste tjejerna naturligtvis. Vi pratade inför matchen att underskattning varken är trevligt eller prestationsfrämjande, så tjejerna gick ut och tog i för fullt från start. 8-0 i halvtid blev till 15-2 till slut och gruppsegern var säkrad.

Efter hemfärden från Bua käkade vi ute i annexet och tjejerna överraskade oss med presenter, fina dikter med komplicerade ord i och även en egenhändigt komponerad låt! Inte ett ledaröga var torrt, vilka tjejer!

Semifinalen spelades 8.40 i Ankarhallen som ligger i Träslövsläge, vilket gjorde att vi inte hade så lång resväg. Undertecknad hade dock glömt vårt turneringsprotokoll, som ska lämnas in till varje match, i Bua av alla ställen, så Carina fick aningen längre resa till matchen (ca 8 mil! Bra jobbat!)
Warbergs förstalag var våra motståndare i semin. Vi kom igång bra i matchen och fick in både det viktiga första och det viktiga andramålet innan paus. Det gjorde att vi orkade köra på i andra perioden och kunde gå ifrån till 6-0 innan Warberg reducerade till slutresultatet 6-1 med två minuter kvar.
Vi är i vår andra final på två veckor. Galet var ordet!

Finalen skulle inte spelas förrän 15.40 inne på Wictory Center så vi drog till kolonien och packade ihop våra grejer innan vi gav oss av till finalarenan.

Lindås Waves hade slagit ut Landvetter i sin semifinal, så vi visste att det var ett riktigt bra lag vi skulle möta.
I första perioden är vi det något bättre laget och förlägger det mesta av spelet på Lindås planhalva. Vi sätter även två snygga mål på inspel med efterföljande direktskott. Vi har chanser att göra ytterligare mål, men Lindås är inte ofarliga de heller. 2-0 i paus.
I början av andra är spelet ungefär som i första halvlek, och vi jublar när alla tror att vi gjort 3-0 men domaren hade blåst av tidigare, och i det massiva publikljudet var det ingen som hörde signalen. Lindås pressar istället tillbaka oss mer och mer och bollen dansar farligt nära vår mållinje några gånger. Precis när speakern förkunnar att två minuter återstår sätter Lindås 2-1 på en mycket snygg inbågning och otagbart skott i krysset.
Helt plötsligt är två minuter mycket lång tid och Lindås skapar väl någon mer chans, men vi får tag i bollen och dödar de sista 45 sekunderna väldigt bra nere vid motståndarkassen.
Slutsignalen går och Fröjereds IF har vunnit även Warbergsspelen 2016!

Det är extra kul att alla tjejerna i truppen har varit friska och kunnat vara med i båda dessa avslutningscuper eftersom ni är ett sådant otroligt härligt gäng.
Alla stöttar varandra vilket gör att allas trygghetszoner växer enormt.
Det är ingen som reflekterar ens att det skulle vara obehagligt att gå in på plan med en minut kvar av en final när varje insats kan vara avgörande.
En annan imponerande sak är er förmåga att sätta på och stänga av "vinnarskallen".
Det är en viss skillnad på blickarna när man försöker samla ihop skocken till rätt omklädningsrum och det ser ut som 100m för folk med dåligt lokalsinne jämfört med blickarna under Lindås timeout i finalen. När vi avslutade timeouten med "GoFIF" var det som att titta in i 17 par vulkaner som var på väg att explodera. Det kallar jag att lägga fokus på rätt saker.
Att vi är 16 utespelare är ju också jättebra, då vi får ändra uppställning till varje match med fyra centrar en match, fyra högerbackar en match osv. Då kör man inte bara på i invanda mönster utan får nya kedjekompisar i varje byte. Grymt gjort av tjejerna att fixa även det.
Till slut ett stort tack till alla föräldrar som ställer upp med allt runt omkring och även de fina presenterna.
Vi har kommit på att vi behöver en ny transportkoordinator om vi ska spela cuper även nästa år. Årets dito kan ha varit en av innebandyhistoriens sämsta.