D1

Bättre och bättre match för match!
2016-03-17 17:47
Här kommer äntligen en liten sammanfattning av vårens seriespel.

Efter den inledande 8-3-förlusten mot Fagerhult borta var det Skövde IBF hemma som stod på programmet.
Vi började matchen bra och förde spelet i den första perioden där vi även fick ett tidigt ledningsmål. Tyvärr kunde Skövdetjejerna kvittera med två minuter kvar.
Det piggade upp motståndarna och gjorde oss lite mera passiva i den andra perioden.
Skövde var väldigt effektiva och vann perioden med 4-0.
För ovanlighetens skull tog vi inte riktigt jobbet och var t.o.m. lite gnälliga.
I andra periodpausen snackade vi igenom det och bestämde oss för att göra en snygg avslutning på matchen.
Det blev en markant förändring och vi vann tredje perioden med 2-1 men förlorade alltså matchen med 3-6.

Nästa hemmamatch fick spelas i Forshallen tidigt på morgonen mot Lockerud.
Det var en jämn match där vi hade ganska bra passningsspel, men inte fick dit våra chanser till att börja med.
Ställningen var 0-0 ända till 11.43 in i tredje perioden då Lockerud tar ledningen på ett skott utifrån. Vi trycker på för en kvittering, men Lockerud kontrar ett par gånger och vid ett av deras lägen hade vi redan noterat 0-2 när Emilia gör en otrolig reflexräddning på ett skott från två meters håll. I anfallet efter kvitterar vi och hinner även med att göra både 2-1 och 3-1 innan slutsignalen ljuder. Härlig moral att inte ge upp trots att det kändes motigt.

Efter ett par veckors uppehåll i seriespelet med bl.a. minimatch mot Mullsjö inför 1300 pers. drog vi till Fristad för möte med serieledarna.
Det var ett väldigt manfall inför denna match, men Clara, Elsa och Linnéa ställde upp så vi blev tre kedjor. Jättebussigt!
Fristadtjejerna är väldigt kvicka men vi får bra fart på bollen och håller spelet väl uppe.
Vi tar ledningen i första perioden och utökar till 0-2 i mitten av andra.
Fristad är emellertid vassa de också och reducerar till 1-2 innan andra perioden är till ända.
I sista perioden är Fristad lite hetare än vi och vänder på matchen till hemmaseger med 4-2.
Vi gjorde ändå en bra match och vågade hålla i bollen trots hög press av motståndarna.

Inför hemmamatchen mot Fagerhult hoppades man att vi kunde behålla vårt fina spel från de senaste matcherna, men ack, vad man bedrog sig.
Det blev bättre ändå.
Vi gjorde en jättematch och gav aldrig motståndarna en chans att komma in i matchen.
2-0 efter första perioden och ledarstaben krafsade febrilt på de få hårstrån den innehar för att hitta något att förbättra till andra perioden men vi gick bet; första perioden var nog den bästa vi presterat så långt.
Men då hade vi inte sett andra och tredje perioderna ännu.
Vi höll i spelet hela matchen och vann till slut med 9-1. Tjoho!

I sista omgången väntade Skövde på bortaplan.
Det var det enda laget vi inte hade vunnit mot i serien så det var inte svårt att hitta motivation inför uppgiften.
Då undertecknad hade lyckats pricka in en skidresa mitt i serieavslutningen fick man reda på resultatet genom ett telefonsamtal som började med SA-SA-SA BRA-BRA-BRA F I F i 120dB, och då kunde man gissa att det hade gått bra.
Trots att Skövde tog ledningen gav vi i vanlig ordning inte upp utan lyckades vända till en 3-1-seger. Pannben!