Bra match i Arenan.
2015-11-29 22:26
Vi visste att bortamatchen mot Skövde på söndagseftermiddagen skulle bli tuff.
Skövdelaget har dispens att ha med fyra -00or från sin A-lagstrupp så det var stora och snabba tjejer att tampas med.

När vi möter så mycket större motståndare kommer vi ibland i tidsnöd och hinner inte alltid få rätt adress på passningarna, men idag fick vi till bra rörelse i laget och vi gav bollhållaren flera passningsalternativ.
Vårt passningsspel idag var bland det bästa vi presterat mot så pass stora motståndare.
Vi skapar också en hel del chanser, men det är svårt att komma tillräckligt nära för att få till giftiga avslut när motståndarna har så mycket längre räckvidd.

Vi är stabila bakåt och det krävs en riktigt fin prestation av en Skövdetjej som bryter in från hörnet och hittar en minimal lucka i första krysset. 1-0 efter första perioden.

I andra fortsätter vi spela bra och skotten viner kring och på Skövdes duktiga målis, men andra perioden slutar mållös.

I början av tredje är vi inte riktigt med från start och Skövde utökar till 2-0 tidigt.
Vi deppar inte ihop för det utan krigar på och vinner de flesta närkamper och fortsätter skapa chanser. Med fem minuter kvar kommer äntligen målet på ett snyggt frislag med perfekt pet och skott och när vi känner att vi har chansen till kvittering trummar vi på ännu mer och trycker ner Skövde ordentligt.
Med 45 sekunder kvar får Skövde tag i bollen och kontrar in 3-1 och stänger matchen.

Återigen gör vi en grym kämpainsats, men idag fick vi även igång spelet på ett bra sätt och vågar hålla bollen inom laget. Det vore väl tusan om inte målskyttet ska lossna så småningom också, men så länge tjejerna håller humöret uppe och fortsätter spela så här är det bara en tidsfråga innan det också faller på plats.

Det var stolta föräldrar, ledare och spelare som drog hem från Arenan i kväll.