HERR

Förlust i derbyt!
2015-04-26 22:38
Folkabo - FIF/HIF 1-0 (0-0)

Årets andra match i serien spelades mot Folkabo på Skedevallen, ett derby som vi sett fram emot under hela veckan. Tyvärr så syntes det att vi inte var riktigt taggade när vi kom ut på uppvärmningen inför matchen. Det var lojt under större delen, många som lämnade uppvärmningen för att gå in i omklädningsrummet för att hämta en tröja/tejpa/gå på toa m.m. vilket inte är acceptabelt. Det smittar av sig på inställningen vilket lyste igenom under hela matchen.

Första halvleken är vi dock det bättre laget, vi försöker rulla boll även om det var svårt på den väldigt hårda och ojämna planen vilket medförde att vi inte fick till något ordnat spel. Vi skapar ändå tre-fyra väldigt bra lägen, bl.a så har Andreas Dahlén ett halvt friläge från kanten och vi har ett par fasta situationer som vi är nära att göra mål på. Folkabo slår en del långa bollar längs kanterna och bakom vår backlinje utan att direkt hota, men hade vi satt pressen lite tidigare som vi pratade om inför matchen så hade vi kunnat avvärja dom bollarna på ett mycket bättre sätt. Enda chansen Folkabo skapar är i allra sista minuten när det blir lite kalabalik i straffområdet efter en fast situation, men det reder vi ut och 0-0 står sig i halvtid.

I halvtid så pratar vi mycket om att höja inställningen och att verkligen gå dit i duellerna för det var något som saknades och det är något som krävs i varje match, speciellt i ett derby. Vi pratade om att vi måste komma in mer i matchen genom att försöka slå bollar bakom deras backlinje för att få Folkabo att jobba hårdare defensivt och på så vis skulle vi trötta ut dom, eftersom vi gjorde det alldeles för enkelt för dom första 45 minuterna.
Tyvärr så gör vi exakt tvärtemot det vi pratar om i halvtid. Folkabo är mer på tå och slår mycket bättre passningar över hela banan än vad vi gör, det känns som om vi knappt får till tre passningar i rad. Vi trillar och pillar på bollen, framförallt på mittfältet vilket medför att vi inte får något tryck i offensiv del av planen. Vi känner på bänken att vi saknar någon på planen som tar tag i allting, någon som driver på laget för att höja spelet. Enkla saker som att suga åt sig bollar, ta en smäll, släppa bollen i rätt lägen, djupledsbollar bakom backlinjen, det saknas, vi saknar helt enkelt det mesta. Det skall tilläggas att Folkabo trots allt inte skapar några heta målchanser utan tar ledningen med ett halv-volleyskott i krysset i 65e minuten. Snyggt skall medges, men det är ett skott man sätter kanske 1 på 1000.
Sista tio minuterna så försöker vi lyfta laget med flera offensiva krafter genom att spela med endast en trebackslinje. Dock kommer vi knappt över mittplanen för att vi slarvar med uppspelen. Folkabo kan kontra och spela på resultatet, dom skjuter ett par skott på Niklas men det är inga målchanser vi släpper till utan dom försöker bara lägga bollen mot mål och Niklas ställs aldrig på prov. Vi skapar en riktigt fin målchans sista minuten genom Andres Dahlén som nickar mot mål men deras målvakt gör en kanonräddning.

Matchen slutar 1-0 och det känns inte alls rättvist om man räknar till antalet målchanser. Vi äger varsin del av matchen men hade vi satt våra lägen i första halvlek så är vi övertygade om att vi hade åkt hem med 3 poäng. Vi hade ett kortare snack med hela laget efter matchen om att alla skall rannsaka sig själva för att nästa vecka höja oss direkt, framförallt inställningen och viljan att visa vad vi går för!
Nya tag direkt då vi möter Våmb den 1 maj på Fröjevi vilket skall bli oerhört roligt och detta ser vi fram emot så vi kan ta revansch på oss själva! Forza FIF/HIF!