SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF

Tomtens IF
3 - 1
Fröjereds IF
Tomtens IF3 - 1Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 22 augusti, 18:30
Plats:Klostervallen A
Tävling:
Matchnummer: 200012060
Samling:17:30
Fotboll Herr
Referat: Tomtens IF - Fröjereds IF
FIF föll i seriefinalen på Klostervallen
2019-08-26 15:37, Fotboll Herr
Fröjereds IF hade chansen att göra toppstriden i Falköpingssexan dramatisk.
Men Tomtens IF var lite för bra för att låta FIF:s drömmar om serieseger ska leva vidare.
– Vi stod upp bra, men resultatet är inget att säga om, sa tränaren Krister Frejdh efter 1–3-förlusten i Gudhem.
Vid seger hade Fröjered minskat avståndet upp till serieledande Tomtens IF till fyra poäng och verkligen satt press på laget som toppat tabellen under hela säsongen. Men FIF rådde inte riktigt på de gulsvarta i toppmatchen i division 6 Falköping. 
Tomten tog en tidig ledning hemma på Klostervallen. FIF kvitterade efter en dryg halvtimme. Där och då fanns det ett par sliding doors-ögonblick. 
– Niklas Eriksson räddade en straff när det stod 1–1. Det var hans tredje raka straffräddning i höst och den räddningen gjorde att vi var kvar i matchen. Om vi hade gjort 2–1 då kanske matchen hade kunnat bli annorlunda, men istället gjorde Tomten nästa mål. Vi hade en hörna som de rensade. De tjongade i väg bollen och den blev till en perfekt kontringsboll där deras kille sprang igenom och petade in bollen, berättade FIF-tränaren.
Med tio minuter kvar kom även 3–1 för hemmalaget.
– Att vi förlorar är ju tungt i sig, men det var ändå lite rättvisa som skipades i resultatet. De var snäppet vassare än oss. Tomten är tunga att möta. De slår en hel del långt, är duktiga på huvudet och har snabbhet i fram. De skapade inte jättemånga bra chanser, men de skapade mer än oss. Vi kom till många halvdana lägen, och vi kunde inte utnyttja dem, sa Frejdh och fortsatte:
– Vi gjorde ingen bra match, men vi gjorde heller ingen jättedålig. Vi stod upp bra, men resultatet är inget att säga om. 
Tomten leder division 6-serien, sju poäng före Marbäck på andraplatsen och tio före Fröjered och Folkabo som är trea och fyra. 
Jakten på kvalplatsen till division 5 går vidare på söndag när Fröjered spelar hemma mot Hössna/Timmele. Därefter ska FIF till Skedevallen för att försöka ta revansch på Folkabo för vårsäsongens derbyförlust. 

Tomtens IF – Fröjereds IF 3–1 (1–1)
Mål FIF: Självmål.

<< Tillbaka