SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF

Hörnebo SK
0 - 3
Fröjereds IF
Hörnebo SK0 - 3Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 juni, 17:00
Plats:Hörnebo IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200011039
Samling:16:00
Fotboll Herr
Referat: Hörnebo SK - Fröjereds IF
Fröjered upp i serieledning efter sjätte raka vinsten
2018-06-17 20:58, Fotboll Herr
Den kommande veckan är Fröjereds IF serieledare i division 6 Tibro.
Och direkt efter sommaruppehållet kommer laget spela seriefinal mot Korsberga IF.
– Nu har vi allt i våra egna händer och det känns väldigt bra, sa tränaren Kennet Gustafsson efter 3–0 mot Hörnebo.
Serieledningen är tillfällig. Den 28 juni möts tvåan Korsberga och trean Mölltorp/Brevik. Vinnaren i den matchen kommer gå förbi FIF i tabelltoppen. Om resultatet blir oavgjort kommer Korsberga gå till sommarvila som serieledare.
Men just i dag är Fröjereds IF i topp i division 6 Tibro. Poängen som tog Fröjered till toppen togs just i Tibro mot Hörnebo SK. FIF vann planenligt och tog sin sjätte raka seger.
– Det här var väl en match som vi borde vinna på förhand, men man vet ju aldrig. Nu fick vi en kanonstart med 1–0 redan efter sju minuter. Efter det hade vi nog tio riktigt bra chanser att göra 2–0, men då fick vi inte in bollen. Dessutom missade vi en straff till 2–0. Till spelarnas försvar så var det inte speciellt lättspelat heller. Planen var hård och tovig.
I andra halvlek gjorde Joel Sundberg 2–0 efter en timmes spel och 3–0 precis före slutet.
– Hörnebo spelade väldigt mycket långt. När deras målvakt fick bollen drog han upp bollen direkt till deras anfallare. Nu skapade de inte jättemycket, men det där kan vara lite otäckt. Matchbilden var ju lite lik den mot Igelstorp när vi förlorade med 1–5 efter att ha blivit bortkontrade. 
För Fröjered var matchen vårens sista. Nästa gång de blåvita spelar seriematch är den 10 augusti. Och då är det alltså seriefinal mot Korsberga IF. 
– Det blir en spännande höst. Allt hänger på oss själva nu.

Hörnebo SK – Fröjereds IF 0–3 (0–1)
Mål FIF: Joel Sundberg 2, Andreas Dahlén.

<< Tillbaka