SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF

Frjereds IF
1 - 1
Tymer/Vring
Frjereds IF1 - 1Tymer/Vring

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 02 augusti, 18:00
Plats:Frjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200990824
Samling:17:00
Fotboll Herr
Referat: Frjereds IF - Tymer/Vring
Oavgjort när FIF genrepade inför derbyt
2020-08-04 14:00, Fotboll Herr

På söndag börjar höstsäsongen på riktigt.

Då kommer Korsberga IF till Fröjevi.

I helgen genrepade FIF mot Tymer/Väring.

– Alla gjorde en jättefin insats, rent arbetsmässigt, sa tränaren Krister Frejdh efter 1–1 i genrepet.

När seriespelet väl kom igång inledde Fröjereds IF division 5-spelet starkt och lyckades ta fyra poäng på två omgångar. I en haltande tabell är FIF tvåa efter fullpoängaren IFK Värsås. På söndag börjar höstdelen av säsongen när Korsberga IF kommer till Fröjevi för säsongens enda derby. FIF genrepade inför höstpremiären i söndags när Tymer/Väring kom till Fröjevi.

– Vi spelade ju mot dem i vår andra seriematch och efteråt pratade vi om att det vore bra att mötas igen som i en uppstartsmatch innan serien skulle dra igång igen, sa FIF-tränaren, som kom med en stor trupp till matchen.

– Vi har haft en träningsvecka nu och matchen i söndags kan man väl säga var ett litet avslut på den. Vi har hållit igång hela sommaren och den här matchen var för att alla verkligen skulle komma igång igen. Vi hade med 19 man och alla fick spela 45 minuter. 

Andreas Dahlén gav Fröjered ledningen i den första halvleken. I den andra kvitterade Tymer/Väring efter en hörna.

– Egentligen skulle vi nog ha vunnit matchen. Vi borde ha gjort fler mål i första halvlek, då skapade vi fler lägen. Sedan kom 1–1 lite slumpmässigt efter en hörna. Det blev lite klungspel och de kunde få in bollen. Tymer/Väring hade en hel del boll och de vill spela sig fram från backlinjen medan vi spelar lite rakare. Jag tycker att vi gjorde en bra match arbetsmässigt och vi känner oss nöjda med matchen.

Mötet mot Korsberga IF på söndag blir säsongens första, och enda riktiga, derby.

– Det ska bli roligt med en derbymatch. För oss vill det till att vi går in fullt. Det är ju bara elva matcher i år och det gör att varje match blir som en cupmatch. Jag tycker att det ser bra ut för oss. Vi har haft mycket folk på träning och har kunnat träna på bra, avslutar FIF-tränaren.


Fröjereds IF – Tymer/Väring 1–1 (1–0)

Mål FIF: Andreas Dahlén.


<< Tillbaka