SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF

Fröjereds IF
2 - 5
Korsberga IF
Fröjereds IF2 - 5Korsberga IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 augusti, 18:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200004081
Samling:17:00
Fotboll Herr
Referat: Fröjereds IF - Korsberga IF
Korsberga klart starkast i derbyt på Fröjevi
2020-08-15 19:50, Fotboll Herr

Fröjered kom till Derbyt som obesegrad nykomling.

Korsberga IF kom till Fröjevi både seger- och poänglöst.

Men bortalaget var det som fick jubla.

– Korsberga var klart bättre än oss, men vi är missnöjda med vår insats, sa tränaren Krister Frejdh efter 2–5-förlusten.

FIF fick en bra start på division 5-spelet innan sommaruppehållet. Det blåvita laget tog fyra poäng på två matcher och kunde gå ut till derbyt mot Korsberga IF med visst självförtroende. Samtidigt hade KIF haft en jobbig start på seriespelet och förlorat med 2–3 mot Mariestad BK i premiären och 1–3 mot IFK Värsås.

Men på Fröjevi var KIF det bättre lagt. Axel Sjöman gjorde den första halvlekens enda mål när han gav bortalaget ledningen efter 35 minuter.

– Vi hade det kämpigt i första halvlek även om vi bara låg under med 0–1 och därför gjorde vi en hel del förändringar i laget i paus. Vi var inte nöjda med vad vi hade presterat. Men i andra halvlek gjorde vi ett par lite för enkla misstag och då gjorde Korsberga både 2–0 och 3–0 ganska snabbt. Efter de målen tog vi ändå tag i det och vi gjorde både 3–1 och 3–2. Då var det match.

Frejdh berättar att hans lag hade läge att göra 3–3, men när Korsberga istället gjorde två snabba mål med kvarten kvar – då avgjordes matchen.

– Vi försökte i slutet, men vi kom inte närmare. Totalt sett tycker jag att vi gjorde de sämsta insatsen hittills under säsongen. Vi tycker inte att vi kom upp i standard. Det var lite lojt även om det säkert var så att vi ville. Det kändes som om Korsberga var mer taggade. Det här var ju lite av deras chans. Och KIF är ett bra lag med flera jättebra fotbollsspelare. En sådan som Axel Sjöman var jättebra i matchen. Han gjorde ju alla deras fem mål. Korsberga var klart bättre än oss, men vi är missnöjda med vår insats.


Fröjereds IF – Korsberga IF 2–5 (0–1)

Mål FIF: Vincent Nwadike, Andreas Dahlén.


<< Tillbaka