SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF

Fröjereds IF
2 - 2
Jula BK
Fröjereds IF2 - 2Jula BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 25 juni, 19:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200004068
Samling:18:00
Fotboll Herr
Referat: Fröjereds IF - Jula BK
Händelserikt när FIF kryssade i premiären
2020-06-27 22:04, Fotboll Herr

I 75 minuter såg det ut att bli en succécomeback i divison 5 för Fröjereds IF.

Sedan hände mycket under kort tid.

Och när domaren blåste av matchen hade Jula BK både reducerat och kvitterat.

– Jag är både nöjd och missnöjd med resultatet, sa tränaren Krister Frejdh.

Jula BK stod för motståndet när Fröjereds IF gjorde comeback i division 5. Länge såg det ut som om det skulle bli en premiär att minnas för FIF. Andreas Dahlén gjorde både 1–0 och 2–0. Och ända fram till den 75:e matchminuten verkade de målen räcka för seger.

Under den sista kvarten hände massor. Och premiären mot Jula blev minnesvärd, men inte för att FIF vann. Först kvitterade gästerna på en hörna.

– Vi tyckte att Tarik täckte ut bollen utan att röra den, men det blev hörna. Och på den hörnan gjorde Jula mål. Efter det fick de lite medvind. Det blir ju ofta så när ett lag gör mål. De pressade på framåt och det gjorde ju även att det öppnades upp lägen för oss. Andreas Dahlén hade en riktigt bra chans där bollen gick i båda stolparna. Istället för 3–1 gjorde Jula 2–2 i en situation som var lite märklig och där Walid Nazi blev knockad och fick bäras av planen. Det blev ett långt uppehåll på fem eller tio minuter innan vi kunde spela klart, berättar Krister Frejdh.

Och som inte det var nog blev Hadi Kareem utvisad i slutminuterna.

– Jula hade någon halvchans att göra 3–2 på, men det blev inga fler mål, sa Frejdh och fortsatte:

– Jag är både nöjd och missnöjd med resultatet. 2–2 mot Jula BK tror jag är ett bra resultat, för Jula är ett bra lag som jag tror kommer vara med högt upp i tabellen. Samtidigt ledde vi med 2–0 och vi hade chanser för fler mål. Vi hade väl sex riktigt bra lägen utöver målen och om vi bara hade gjort mål på ett av dem hade vi dödat matchen. Fysiskt sett stod vi upp jättebra och det var många som stod för bra insatser. Vi skapade många bra lägen, men vi skulle nog ha gjort något mål till. Vi hade behövt vara lite mer effektiva.

På torsdag går serien vidare när FIF möter Tymer/Väring på bortaplan. Tymer/Väring som spelar sin första seriematch på tisdag.

– Det ser bra ut för oss. Vi har en bred trupp med många som konkurrerar om platserna, sa Frejdh.


Fröjereds IF – Jula BK 2–2 (1–0)

Mål FIF: Andreas Dahlén 2.


<< Tillbaka