Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FRÖJEREDS IF
HERR
Tomtens IF
9 - 2
Fröjereds IF
Tomtens IF9 - 2Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 14 maj, 19:00
Plats:Klostervallen A
Tävling:
Matchnummer: 200028010
Samling:18:00
Sent mål fällde FIF mot Tomten
2019-05-13 21:42
Jämnt och chanfattigt, men långt ifrån händelselöst.
Till slut avgjorde ett misslyckat(?) inlägg till Tomtens fördel på Fröjevi.
– Det känns surt att förlora när målet kommer så sent, sa FIF-tränaren Krister Frejd.

Tomtens IF tog sig upp i serieledning efter 2–1 på Fröjevi i söndags. De gulsvarta är det enda lag i division 6 Falköping som inte tappat poäng efter tre omgångar. För Fröjered var förlusten säsongens första.
– Det var en jämn match. Tomten var riktigt bra, men jag tycker att vi tog ut varandra. Det var få målchanser totalt sett, sa Krister Frejd.
Både Tomtens och Fröjereds första mål i matchen kom efter hörna.
– Tomten tog ledningen. Det blev lite "klumpspel" efter en hörna där de lyckades trycka in bollen till slut. Vårt mål var i stort sett likadant. 
Andreas Dahlén, som gjorde fyra mål senast mot Vartofta, hittade rätt igen och länge såg det ut som om "Dagges" mål skulle räcka till en poäng.
– Men sedan kom deras 2–1-mål med tre minuter kvar. Målet kom på ett inlägg där deras kille tog i lite för mycket och det ställde alla helt. Det var otagbart för Niklas (Eriksson) i målet. Sedan blev det ändå lite tillägg och vi skapade en del vassa lägen för att kvittera i slutet. Vi fick både hörnor och frisparkar där vi kunde flytta upp laget. Men den här gången rullade inte bollen vår väg.
Frejd hade gärna sett att hans lag hade skapat fler chanser totalt sett i matchen.
– Det jag är mest besviken på är att vi inte skapade mer framåt. Det blev kanske lite så när lagen tog ut varandra, men är det något jag ska vara lite kritisk till så är det att vi inte skapade mer. Det blev ju lite chanser i slutet när vi forcerade för att göra 2–2, men så hade vi nog inte tryckt på om det hade stått 1–1. 
För FIF väntar ny Hössn/Timmele på Granvalla i nästa omgång. 
– De tog sin första poäng i helgen när de spelade 1–1 mot Vartofta. Vi får se hur vi formerar laget. Vi har några som vi vet redan nu inte kan vara med. Tarik (Kudra) skadade sig mot Tomten och sedan kan varken Matteus (Shamoun) eller Jonas Joelsson vara med. 

Fröjereds IF – Tomtens IF 1–2 (0–0)
Mål FIF: 1–1 (64) Andreas Dahlén.

<< Tillbaka