Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FRÖJEREDS IF
HERR
Fröjereds IF
1 - 2
Folkabo IK
Fröjereds IF1 - 2Folkabo IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 maj, 15:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200012025
Samling:14:00
"Alla är besvikna över insatsen" – Fröjered förlorade derbyt
2019-05-27 22:00
Det ville sig inte alls.
Fröjered förlorade derbyt mot Folkabo IK.
– Alla är besvikna över insatsen, sa tränaren Krister Frejd efter 1–2-förlusten.
Fröjereds förhoppning var att ta tre poäng i derbyt hemma på Fröjevi och hänga på i toppen av division 6 där Tomtens IF vunnit fem raka. Men det blir ju inte alltid som man hoppats eller tänkt sig. 
Efter tolv minuter tog Folkabo IK ledningen när förre FIF-spelaren Jesper "Chill" Johansson sköt 1–0 på frispark. Efter en halvtimme kom även 2–0 när Amel Mimic tryckte in bollen förbi Niklas Eriksson i FIF-målet.
– Det är två tillfälligheter. Två försvarsmissar som de gör mål på. Vid det första målet tror jag att vi gick isär i muren och bollen går rakt igenom muren. Det var olyckligt. Vid det andra målet har Folkabo en frispark vid mittritan. De slår en lång frispark som går igenom alla och studsar precis framför mål där en av deras spelare får en tå på bollen, sa Frejd.
FIF skapade ett par chanser i första halvlek, men då stod Fredrik "Asper" Andersson (en annan före detta FIF-spelare) i vägen.
– "Asper" räddade Folkabo när vi hade två jättechanser i första halvlek. Även i andra halvlek hade han ett par fina räddningar. 
Till slut fick ändå Vincent Nwadike in 2–1 förbi FIK-målvakten, men mer än en reducering blev det inte för Fröjered.
– Det var en bättre andra halvlek från vår sida. Vi försökte och vi hade mycket boll på Folkabos planhalva, men vi hade svårt att skapa de där riktigt bra chanserna som vi har skapat tidigare. Vi slarvade en del när vi hade chansen att flytta fram folk och ta in bollarna i deras straffområde. Det knöt sig lite för oss och alla var besvikna på insatsen. Samtidigt spelade Folkabo jättebra efter sina resurser.
I slutet av matchen fick Fröjered spela med en man mer efter att Jesper Sahlström (ytterligare en före detta FIF-spelare) blivit utvisad.
– Men det blev inte bättre av att vi var en man mer. Totalt sett var det ingen bra insats. Alla är, som sagt, besvikna.
För Fröjered finns chans till revansch på fredag då laget åker till Landbyvallen för att möta Norra Fågelås IF. NFIF har skrapat ihop nio poäng och kommer till matchen med två raka segrar.

Fröjereds IF – Folkabo IK 1–2 (0–2)
Mål FIF: 1–2 (69) Vincent Nwadike.

<< Tillbaka