Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FRÖJEREDS IF
HERR
Kinne-Vedums IF
5 - 1
Fröjereds IF
Kinne-Vedums IF5 - 1Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 mars, 14:00
Plats:Västerby IP Sparbanksvallen Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 200317006
Samling:13:00
Fröjered avslutade DM-spelet med förlust
2019-03-24 18:13
Fröjereds IF stod upp bra i en timme mot Kinne-Vedum.
Men sedan ramlade ett par mål in tät ström. 
FIF förlorade med 1–5.
Och de målen tog Kinne-Vedum vidare till slutspelet i DM.

Helgen blev inte riktigt som planerat för FIF. Meningen var att de blåvita skulle ha åkt till Götene för att möta Kinne-Vedums IF i den sista gruppspelsmatchen i DM i lördags. Men när den 13 man starka FIF-truppen drabbades av tre sena återbud fick matchen planeras om till söndagseftermiddagen.
– Om man lämnar walk over, då blir man utesluten ur DM och det hade inte varit bra för någon involverad. För om man blir utesluten då räknas alla matcher bort och ändrar om en grupp helt. Det sportsligt riktiga var att spela matchen och att matchen blev spelad var det viktigaste för oss, säger tränaren Krister Frejd.
FIF fick ihop 14 spelare till söndagsmatchen. Och under en dryg timme stod de blåvita emot division 5-laget Kinne-Vedum bra.
– De gjorde två mål i första halvlek, men sedan reducerade vi i andra. Efter en timme gjorde de tre ganska snabba mål. Efter deras 3–1-mål gick luften ur oss, men sedan lyfte vi oss lite igen under den sista kvarten och vi skapade några halvchanser, sa Frejd och fortsatte:
– Jag är rätt nöjd med första halvlek, men i andra blev det lite avslaget. Igelstorp vann just stort i lördags och därför krävdes det att Kinne-Vedum  skulle göra fem mål, och släppa in max ett, för att gå vidare. Och det gjorde de ju nu. 
För FIF var matchen den sista på konstgräs. I veckan börjar laget träna på gräs på Sandbacken. Innan seriestart är två matcher inplanerade. Dels ska FIF möta seriekonkurrenten Norra Fågelås IF den 12 april och del ska FIF möta Tidaholms G&IF:s U-lag innan seriepremiären på bortaplan mot Redvägs FK den 27 april.

Kinne-Vedum – Fröjereds IF 5–1 (2–0)

<< Tillbaka