SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
HERR

Fröjereds IF
2 - 1
Hörnebo SK
Fröjereds IF2 - 1Hörnebo SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 30 september, 15:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200011083
Samling:14:00
Fröjered lever på hoppet inför den sista omgången
2018-10-05 17:13
Segern mot Hörnebo SK var ett måste.
Nu finns en chans för Fröjereds IF att nå kvalplatsen till division 5.
– Teoretiskt sett är det ju möjligt, konstaterar tränaren Kennet Gustafsson.
För att Fröjered ska få kvala till division 5 krävs först och främst att laget besegrar Stenstorps IF på bortaplan i den sista omgången. Utan tre FIF-poäng spelar det ingen roll vad som händer i de övriga matcherna i serien. Det krävs också att Mölltorp-Brevik förlorar mot klara seriesegraren Korsberga IF och att BK Trix skräller och slår Igelstorps IK som just nu är tvåa i tabellen.
– Att Trix ska vinna mot Igelstorp... Så länge inte matchen är spelad kan man ju bara hoppas att det ska hända. Teoretiskt sett är det ju möjligt att vi når kval.
Fröjered föll mot Forsvik när Gustavsson befann sig på resande fot, men laget vann senast med 2–1 mot Hörnebo SK efter att Matteus Shamoun gjort båda FIF-målen i matchen.
– Ser man till vilka förutsättningar vi hade inför matchen är jag jättenöjd med insatsen. Vi saknade en handfull spelare som varit ordinarie i A-laget men lyckades ändå ta tre poäng. Det var ingen match där det var något skönspel, men vi vann. 
FIF tog ledningen på Fröjevi efter bara tre minuters spel. Hörnebo kvitterade efter 36, men sedan avgjorde Matteus Shamoun matchen med sitt 2–1-mål i den 67:e matchminuten.
– Det fanns lite chanser åt båda håll, men jag tycker inte att Hörnebo skapade något riktigt farligt. När de närmade sig straffområdet avslutade de ganska tidigt och de skotten hade vi bra kontroll på.
I lördagens match mot Stenstorp får tränare Gustafsson klara sig utan sin bäste målskytt för säsongen. Matteus Shamoun, som har stått för 15 mål under 2018 (och som faktiskt har häng på skytteligaledaren Ludvig Fransson i BK Trix) kommer inte kunna spela.
– Dessutom saknas Walid Nazi som är avstängd efter en utvisning. Vi har ytterligare några som inte kommer kunna spela, men vi får tillbaka Alexander Wiman i laget till den här matchen och det är bra.

Fröjereds IF – Hörnebo SK 2–1 (1–1)
Mål FIF: Matteus Shamoun 2.

<< Tillbaka