SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
HERR

Fröjereds IF
2 - 0
Igelstorps IK
Fröjereds IF2 - 0Igelstorps IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 26 augusti, 17:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200011059
Samling:16:00
FIF upp på kvalplats efter seger i toppmatchen
2018-08-28 22:06
I våras blev FIF bortkontrade av Igelstorps IK.
I söndags tog de blåvita revansch.
– När vi gjorde våra sena mål var det oerhört befriande, log tränaren Kennet Gustafsson.
Med sex omgångar kvar att spela av division 6 Tibro är Fröjereds IF uppe på kvalplats till division 5. FIF besegrade Igelstorp med 2–0 efter två sena mål av Matteus Shamoun och passerade därmed också de gulsvarta i tabellen.
– Vi har några jätteviktiga matcher framöver. Först ska vi till Mölltorp (trea i tabellen) på lördag. Sedan möter vi Folkabo IK i derbyt på Skedevallen och sedan har vi Våmb (femma just nu, men med en match mindre spelad) på Fröjevi. Våmb är ju också med och jagar kvalplatsen. Om vi skulle kunna ta oss igenom de här matcherna med bra utdelning, då ligger vi bra till... Men det är några väldigt tuffa matcher som kommer.
När FIF och Igelstorp möttes i våras hade Fröjered bollen mest hela tiden. 
Då vann Igelstorp med 5–1. 
I söndags var matchbilden den motsatta.
– Igelstorp var riktigt bra. Vi fick spela väldigt mycket försvarsspel och det gjorde vi fantastiskt bra. De hade väl inga ordentliga farligheter, men när ett lag ligger på som de gjorde i 70 minuter brukar det ju ge utdelning, sa tränare Gustafsson som tvingades ändra om lite i sin backlinje inför matchen när Alexander Wiman inte kunde spela på grund av skada. 
– Vi fick in Alizada Noroz Ali från TG&IF och det var bara att slänga in honom direkt. Han är en väldigt spelskicklig och snabb försvarare. Tillsammans med Walid Nazi spelade Ali väldigt bra i mittlåset. När Matteus gjorde målen i 85:e och 86:e minuten kändes det lite rättvist med tanke på hur matchen i våras såg ut. Men framför allt gjorde vi en jätteinsats i försvarsspelet.

Bilder från matchen finns i bildgalleriet.

Fröjereds IF – Igelstorps IK 2–0 (0–0)
Mål FIF: Matteus Shamoun 2.

<< Tillbaka