SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
HERR

Fröjereds IF
2 - 0
Stenstorps IF
Fröjereds IF2 - 0Stenstorps IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 juni, 17:00
Plats:Fröjevi A
Tävling:
Matchnummer: 200011043
Samling:16:00
Femte raka – FIF slog Stenstorp och befäste topplatsen
2018-06-10 21:06
Matchen mot Stenstorp var en "nyckelmatch" sa tränare Gustafsson på förhand.
Och FIF hittade ett sätt att dyrka upp bortalaget.
– Det var en riktigt skön seger, sa Kennet Gustafsson efter 2–0 hemma mot SIF.
Stenstorps IF har fått övriga topplag i serien att slita för poängen tidigare under säsongen. Inför matchen mot Fröjered hade laget vara släppt in elva mål på nio omgångar.
– Deras målvakt var fantastiskt bra. Om han har spelat så bra i de andra matcherna har jag inga problem alls att förstå att de inte släppt in fler mål än vad de gjort. Vi spelade bra hela vägen fram till straffområdet och vi skapade chanser. Vi hade väl 10-15 jättebra lägen, men deras målvakt stod i vägen för nästan allt, berättade Gustafsson.
Andreas Dahlén spräckte dödläget när han gjorde 1–0 på straff i den första halvlekens sista minut.
– Och i samband med den händelsen fick Stenstorp en man utvisad, sa Gustafsson som inte var speciellt orolig i andra halvlek.
– De försökte väl lyfta flytta fram sina positioner under sista kvarten och de hade väl några halvchanser att göra 1–1 på, men det var inget som var jättefarligt. Fast när man bara leder med 1–0 kan man ju ha lite otur med en studs eller något när det andra laget chansar lite. Men vi stod emot bra. 
I matchen slutminuter gjorde Matteus Shamoun 2–0 och säkrade Fröjereds femte raka seger. Fyra lag har ryckt i toppen av Tibrosexan och till helgen möts trean och fyran – Korsberga och Igelstorp. Fröjered är just nu tvåa. 
– Nu har vi vårt öde i våra egna händer och det känns bra, konstaterar Kennet Gustafsson.
För Fröjered väntar nu Hörnebo SK på bortaplan i nästa omgång. 

Fröjereds IF – Stenstorps IF 2–0 (1–0)
Mål FIF: Andreas Dahlén, Matteus Shamoun.

<< Tillbaka