Samling:16:00
Kinnarp/Slutarp avgjorde sent på Fröjevi
2017-09-17 21:32

Fler bilder (+4) >>
Inför matchen mot Kinnarp/Slutarp fanns det en liten chans för Fröjered/Håven att sno kvalplatsen från Sandhems IF.
Den chansen finns inte längre.
– Nu är det bara till att rädda tredjeplatsen, sa tränaren Kennet Gustavsson efter 2–3 hemma mot Kinnarp/Slutarp.
Efter att Alexander Wiman kvitterat till 2–2 på straff i mitten av den andra halvleken såg det ut som om Fröjered/Håven även skulle kunna göra ett ledningsmål och få revansch på Kinnarp/Slutarp för förlusten i våras. Men så blev det inte. I slutminuterna gjorde gästerna 3–2 och tog med sig alla tre poängen hem från Fröjered.
Ett tråkigt slut på matchen för FIF/HIF.
– Väldigt tråkigt. Det var vi som skulle ha gjort tredjemålet och inte Kinnarp/Slutarp. Vi hade ju chanserna, konstaterade tränaren Kennet Gustavsson och fortsatte:
– Sätter man inte de chanserna, då vinner man inte. Någon av chanserna på slutet bör ju sitta. Så är det.
Kinnarp/Slutarp tog ledningen efter 26 minuter. Fröjered/Håvens kvittering kom direkt då Andreas Dahlén spelade fram sommarnyförvärvet Oscar Adamsson som först träffade stolpen och sedan tog med sig både boll och målvakt in i mål till 1–1. Det oavgjorda resultatet stod sig sedan halvleken ut.
I andra halvlek nickade Albin Olausson in 2–1 till Kinnarp/Slutarp och tvingade Fröjered/Håven att jaga igen. Med kvarten kvar kom kvitteringsmålet genom Alexander Wiman på straff. Och under den sista kvarten hade FIF/HIF som sagt en handfull riktigt bra chanser att att göra 3–2 och vinna matchen.
Men den här gången ville det sig inte för ett FIF/HIF som hade tre spelare från centrallinjen avstängda efter att ha blivit varnade och utvisade mot Floby senast. Såväl spelande tränaren Jesper "Chill" Johansson, som Matteus Shamoun och Walid Nazi saknades.
– Vi har tre avstängda till den här matchen och några skador på det. Det märks ju lite, sa tränare Gustavsson som i och med förlusten också tvingas konstatera att chansen att lura Sandhems IF på kvalplatsen till division 5 försvann. SIF besegrade Tomtens IF med 2–1 och är åtta poäng före FIF/HIF med två omgångar.
– Nu är det bara att försöka rädda tredjeplatsen.
På lördag spelar FIF/HIF säsongens sista hemmamatch då Stenstorps IF kommer till Fröjevi. FIF/HIF avslutar sedan seriespelet på Klostervallen mot Tomtens IF den 1 oktober.

Fröjered/Håven – Kinnarp/Slutarp 2–3 (1–1)
Mål FIF/HIF: Oscar Adamsson, Alexander Wiman.