FIF/HIF vann stort – och knappade in på toppen
2017-06-21 21:49

Fler bilder (+19) >>

När Fröjered/Håven mötte FC Skövde på bortaplan vann de blåvita med 10-0.

På Fröjevi blev det en ny storseger för FIF/HIF mot FC Skövde. När domaren blåste av matchen visade resultattavlan 9-0 till hemmalaget.

I och med segern knappade Fröjered/Håven in på serieledande Sandhems IF. Samtidigt som Fröjered/Håven mötte FC Skövde på hemmaplan spelade Sandhem oavgjort mot Igelstorp  en match som slutade 4–4 och innebar SIF:s andra poängtapp under säsongen.

På Fröjevi var det toppen som mötte botten och det blev aldrig speciellt spännande även om tränaren Kennet Gustafsson inte var helnöjd med prestationen.

- Första halvlek var bedrövligt dålig. Det var en av de sämre halvlekarna vi har gjort. Det är individuella prestationer som gör att det blir mål. Vi hade ju inget spel, det existerade inte i första halvlek. Andra halvlek tycker jag var betydligt bättre, sa Gustafsson.

Jerry Johansson inledde målskyttet på Fröjevi. Johansson 1-0-nick blev starten på en ny målfest för Fröjered. För även om inte spelet stämde ramlade målen in ett efter ett. FC Skövde skapade, eller snarare bjöds, på ett par chanser, men klarade inte av att överlista Joel Andersson i Fröjered/Håvens mål.

I halvtid ledde FIF/HIF med 5-0 och i andra halvlek fortsatte Fröjered/Håven göra mål. 9-0 var siffror som var i underkant och siffror som hade kunnat bli betydligt större om FIF/HIF spelat mer som ett lag under slutet av matchen.

- Samtidigt kan jag förstå killarna också. Det kan bli så här när det rinner i väg. Då blir det inget spel på mitten och det blir inget försvarsspel heller. Alla vill framåt.

Två poäng skiljer Fröjered/Håven från serieledande Sandhems IF.

- Med det här laget ska vi ligga i toppen, det är inget snack om det. Alla segrar vi har tagit har kanske inte varit rättvisa segrar, men vi skapar chanser och gör mål. Att vi ligger i toppen är helt rätt.

Två matcher återstår innan Fröjered/Håven kan ta sommarledigt. På måndag kommer Folkabo IK till Fröjevi för säsongens andra Tidaholmsderby och den 7 juli avslutas vårsäsongen med bortamatch mot Våmbs IF.

Fröjered/Håven - FC Skövde 9-0 (5-0)

Mål FIF/HIF: Andreas Dahlén 3, Johan Sääf 2, Jerry Johansson, Jesper Johansson, Jesper Joelsson, Vincent Nwadike.