SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
HERR

Våmbs IF
5 - 3
Fröjereds IF
Våmbs IF5 - 3Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 04 oktober, 15:00
Plats:Claesborgs A-plan
Tävling:
Matchnummer: 200004131
Samling:14:00
Trots Dahléns hattrick – FIF får börja om i sexan
2020-10-04 20:32

Fröjereds IF får börja om i division 6.

FIF fick en drömstart mot Våmb, men var aldrig riktig nära att vinna med de där fem målen som krävdes.

– Vi räckte inte till, sa tränaren Krister Frejdh.

När FIF-tränaren Frejdh säger att hans lag inte räckte till var det både i matchen mot Våmb och under säsongen i stort. 

– Vi har spelat nio matcher i höst och har inte vunnit någon. Vi har släppt in för många mål och har gjort för få. Då blir det som det blir. Tabellen ljuger inte. Det har ändå varit roligt att gå upp en serie. Nu är det många som har fått se vad som krävs i femman och totalt sett har vi ändå haft ett otroligt bra år. Trots resultaten har vi snittat 20 spelare per träning och det har varit ett väldigt bra intresse, sa Frejdh.

För att FIF skulle få förlänga säsongen krävdes seger med fem mål mot Våmb på bortaplan. Andreas Dahlén gjorde 1–0 redan efter fyra minuter och hade sedan ytterligare ett läge att näta. 

– Vi började riktigt bra. Men sedan var det två liknande situationer där vi inte fick undan bollen och där den hamnade hos Våmbspelare som kunde göra mål. Och då gjorde de två mål och gick till paus med 2–1.

Andreas Dahlén gjorde två nya mål tidigt i den andra halvleken och vände matchen för FIF. Men Våmb kom tillbaka och sedan blev Matteus Shamoun utvisad. FIF fick avsluta säsongen med tio utespelare och det utnyttjade Våmb som gjorde två mål och vann med 5–3.

– Vi hade chanser för att göra fler mål även efter utvisningen. Det hade kunnat sluta 5–5, men som sagt – vi räckte inte riktigt till. 

FIF slutade på elfte plats i division 5 norra med fyra poäng. Sils IF vann serien efter att ha vunnit seriefinalen mot Tibro AIK med 3–1 på bortaplan och IFK Värsås som fick kvalspela för att få fortsätta i femman för ett år sedan ska nu kvala till division 4.


Våmbs IF – Fröjereds IF 5–3 (2–1)

Mål FIF: Andreas Dahlén 3.


<< Tillbaka