Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FRÖJEREDS IF
HERR
Tymer/Väring
1 - 3
Fröjereds IF
Tymer/Väring1 - 3Fröjereds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 02 juli, 19:00
Plats:Timmersdala A
Tävling:
Matchnummer: 200004076
Samling:18:00
FIF tog säsongens första trepoängare – "En helgjuten insats"
2020-07-02 21:42

I premiären fick Fröjereds IF nöja sig med en poäng.

På torsdagskvällen kom säsongens första seger.

FIF har fått en bra start på division 5-spelet.

– Vi har tagit fyra poäng med mersmak, det är jättebra, sa tränaren Krister Frejdh efter 3–1 mot Tymer/Väring.

Frejdh hade sett Tymer/Väring spela seriepremiär (0–2-förlust mot IFK Värsås) så sent som i tisdags och hade en plan för hur FIF skulle agera i säsongens första bortamatch. 

– Och vi gjorde en helgjuten match. Vi lade upp taktiken efter hur de spelade i tisdags och det var inga överraskningar nu. Tymer/Väring hade mycket boll, de rullade runt den i backlinjen och försökte hitta öppningar, men vi straffade dem. Vi kontrade snabbt hela matchen och gjorde det riktigt bra, sa Frejdh.

FIF gjorde tre mål redan under den första halvleken. Matteus Shamoun inledde målskyttet redan i den tredje minuten och sedan ökade Samuel Berglund på till 2–0 i matchminut 17. Med fem minuter kvar av första halvlek gjorde Shamoun sitt andra mål i matchen. 

– Vi skapade många chanser i dag. Vi gjorde en bra match även mot Jula, och jag tycker att Jula var ett tuffare motstånd. Sedan hade vi kanske lite tur i att vi vann lotten och fick välja sida nu. Vi hade medvind i första halvlek, i andra mojnade vinden och då var det lite enklare för oss att hålla uppe spelet, sa Frejdh och fortsatte:

– I andra halvlek blev vi kanske lite trötta och orkade inte kontra riktigt på samma sätt som i första. Det tar på krafterna när man får jaga boll så pass mycket som vi fick göra. Killarnas inställning i matchen var fantastiskt bra och de som kom in och ersatte Hadi Kareem (som blev utvisad senast och avstängd nu) och Alexander Wiman (som blev skadad) gjorde det jättebra. Fyrbackslinjen var väldigt stabil. 

I matchens slutminuter reducerade Tymer/Väring på en frispark, men till skillnad mot premiären var det inte nära någon upphämtning. FIF har tagit fyra poäng efter två matcher i den norra femman och toppar en haltande tabell (Tibro AIK har exempelvis inte spelat premiär än).

För FIF var matchen den sista innan sommaruppehållet. Den 9 augusti drar serien igång igen med derby på Fröjevi mot Korsberga IF.Tymer/Väring – Fröjereds IF 1–3 (0–3)

Mål FIF: Matteus Shamoun 2, Samuel Berglund.<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 2/8 18:00
Tor 2/7 19:00
1 - 3  
Sön 28/6 18:00
2 - 4  
Tor 25/6 19:00
2 - 2  
Tor 18/6 19:00
4 - 4  
Ons 17/6 18:30
2 - 2